Την επιβολή νέων μέτρων "έδειξε" με σαφήνεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "αν δεν υπάρξουν αποκλίσεις και εκτελεστεί ο τρέχων προϋπολογισμός", δεν θα ληφθούν νέα μέτρα. Ωστόσο είναι ...τοις πάσι γνωστό ότι η "μάυρη τρύπα" για φέτος ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια και μόνο με θαύμα δεν θα απαιτηθούν νέες θυσίες από τους πολίτες...

Ο ίδιος πάντως τόνισε ότι δεν θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως κρίσιμες τις επαφές που ξεκίνησαν σήμερα με τους ελεγκτές της Τρόικας για το νέο πρόγραμμα της χώρας και ανέφερε ότι είχε μια χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση με τον επικεφαλής του IIF κ. Τσαρλς Νταλάρα με επίκεντρο την υλοποίηση του PSI για το "κούρεμα" των ομολόγων.

Εκτίμησε, μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών ότι οι συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου, ωστόσο αν κρίνουμε από τη σημερινή κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών, οι εξελίξεις κ'άθε άλλο παρά θετικές είναι για τις τράπεζες.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις να συστρατευθούν με την κυβέρνηση.


protothema.gr