Το «κόκκινο» στην Αθήνα βαθαίνει με πρωταγωνίστρια την μετοχή της Εθνικής που χάνει πάνω από 12% στα 1,61 ευρώ, ενώ ανάλογες είναι οι απώλειες και στις άλλες τραπεζικές μετοχές, με τον σχετικό δείκτη να χάνει 9% και πλέον.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πτώση 10,34% καταγράφεται στην Alpha Bank και άνω του 9% στην Eurobank. Η πτώση φτάνει το 9.40% για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ στο -3% συγκρατείται η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές εκδηλώνονται με φόντο τις επαφές Βενιζέλου με τον επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα για το “ελληνικό PSI”, με τον υπουργό Οικονομικών να εκφράζει την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου.

Ο γενικός δείκτης στην Οδό Αθηνών καταγράφει πτώση σχεδόν 2%, κάνοντας πράξεις λίγο πάνω από τις 660 μονάδες.

Στο “κόκκινο” πάντως βρίσκονται και οι άλλες αγορές, με την Φρανκφούρτη και την Μαδρίτη να χάνουν σχεδόν 2,5% , το Παρίσι περί το 2%, ενώ πάνω από 3% υποχωρεί το Μιλάνο, με φόντο το επιτόκιο 5,92% για τα ετήσια έντοκα των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ που αντλήθηκαν – υπερκάλυψη σχεδόν κατά δύο φορές – σε σημερινή δημοπρασία.

Ανάλογη πορεία για το ευρώ, το οποίο έχει υποχωρήσει στα 1,3250 δολάρια.


protothema.gr