Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του φωταγωγεί αύριο (Τρίτη 13 Δεκεμβρίου) στην πλατεία Δημαρχείου ο Δήμος Φαιστού.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου περιλαμβάνουν μια σειρά από μουσική, χορό, διασκέδαση για τα παιδιά, αλλά και δράσεις κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα.
Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου μπροστά από το Δημαρχείο Φαιστού έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 6.30 το απόγευμα από τη Δήμαρχο Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη.

Από τις 5.00 το απόγευμα ωστόσο, μουσικές, τραγούδια και χρώματα των Χριστουγέννων θα πλημμυρίσουν την πλατεία σε μια μοναδική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους, που έχει τη στήριξη και τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοιρών, αλλά και πολλών εθελοντών που συμμετέχουν σε αυτές σε μια προσπάθεια τόνωσης του εθελοντισμού, αλλά και διαμόρφωσης ενός περισσότερο γιορτινού κλίματος για τις ημέρες των γιορτών.

Η ομάδα των DJs Alla Dalon, πρόκειται να δώσουν το μουσικό τόνο, αλλά και να ντύσουν μουσικά την εκδήλωση, προετοιμάζοντας για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Ταυτόχρονα ο Άγιος Βασίλης θα δέχεται τα γράμματα των παιδιών για την Πρωτοχρονιά.

Αμέσως μετά τη φωταγώγηση του δέντρου θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα στην πλατεία του Δήμου Φαιστού με κρητική και έντεχνη μουσική. Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν εθελοντικά το συγκρότημα του Αλέξανδρου Καλεμάκη, με το Μανώλη Ματαλιωτάκη στο λαούτο σ’ ένα χριστουγεννιάτικο κρητικό μουσικό πρόγραμμα. Έντεχνα τραγούδια πρόκειται παράλληλα να παίξουν, επίσης εθελοντικά οι μαθητές του Δήμου Φαιστού Μύρος Σαριδάκης και Μάριος Χαμαλάκης, ενώ όλοι οι παραβρισκόμενοι θα τραγουδήσουν στη συνέχεια με τη βοήθεια παιδικών χορωδιών Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων παράλληλα του Δήμου πρόκειται να εκκινήσει η σημαντική προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων, αλλά και διαφόρων άλλων ειδών , προκειμένου να διατεθούν σε οικογένειες και ιδρύματα του Δήμου Φαιστού και σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

«Το περίσσευμα σας, δώρο καρδιάς για συνανθρώπους μας» είναι το μήνυμα που επιθυμεί ο Δήμος Φαιστού να περάσει, εκκινώντας μια μεγάλη προσπάθεια εθελοντισμού και προσφοράς. Γι’ αυτό και ο Δήμος προσκαλεί όσους από τους δημότες θέλουν και έχουν τη δυνατότητα, να προσφέρουν στη διάρκεια της εκδήλωσης συσκευασμένα τρόφιμα ή αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούν, προκειμένου να δημιουργηθεί η πρώτη «Φάτνη προσφοράς» του Δήμου Φαιστού.

Την ερχόμενη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου επιπρόσθετα το Αθλητικό Λύκειο Πόμπιας πρόκειται να πραγματοποιήσει Θεατρική Παράσταση για παιδιά στις 7.00 το απόγευμα στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού.

Τις εκδηλώσεις στηρίζουν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και οι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί του Δήμου Φαιστού.