Εάν αποκλεισθεί η περιοχή της Κρήτης από το πρόγραμμα βιολογικής καταπολέμησης του έλκους της καστανιάς, ο Νομός Χανίων που παράγει 1300 τόνους ετησίως και είναι ένας από τους έξι πληθυσμούς Καστανιάς στην Ελλάδα θα οδηγηθεί σε οικονομικό μαρασμό. Αυτό επισημαίνει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Χανιώτης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.

Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι η καστανοπαραγωγή στο Ν. Χανίων αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο της Εθνικής και κυρίως της τοπικής οικονομίας και συμπεριελήφθη ως δράση στα προς χρηματοδότηση έργα στο Δ’ ΚΠΣ.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τοπικούς παράγοντες και εκπροσώπους των παραγωγών -συνεχίζει ο Χανιώτης πολιτικός- ενδέχεται, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, να περικοπεί μέρος της χρηματοδότησης που προβλέπει το Δ’ ΚΠΣ, για την βιολογική αντιμετώπιση του έλκους της καστανιάς, με αποτέλεσμα να μη συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα η περιοχή της Κρήτης.

Καταλήγοντας ο κ. Βαλυράκης τονίζει στον Υπουργό ότι η περικοπή της χρηματοδότησης όφειλε να εφαρμοστεί με βάση αναλογική για κάθε πληθυσμό καστανοπαραγωγής και όχι «σβήνοντας» έναν ολόκληρο Νομό από το σχετικό Πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook