Συνεχίζεται το θρίλερ με τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό στις φυλακές Κορυδαλλού, ο οποίος μαζί με άλλους κρατουμένους για την υπόθεση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και με την απειλή όπλου, κρατάει όμηρο μέσα στο χώρο των φυλακών – σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης – έναν σωφρονιστικών υπάλληλο. Άλλες πάντως πληροφορίες από το χώρο των φυλακών μιλούν για ομηρεία τριών υπαλλήλων και όχι ενός, όπως ενημερώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο ίδιο χώρο βρίσκονται εγκλωβισμένα αλλά 25 άτομα, επισκέπτες που είχαν περάσει την πύλη των φυλακών για να δουν δικά τους πρόσωπα.

Ο βαρυποινίτης έχει στη διάθεσή του όπλο που πέρασε, κατά πληροφορίες, στην κατοχή του, από το επισκεπτήριο. Αυτή τη ώρα ζητεί από τις αρχές των φυλακών να επιτραπεί η είσοδος στο σωφρονιστικό κατάστημα του δικηγόρου του κ. Φραγκίσκου Ραγκούση. Ωστόσο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το «protothema.gr» με τον δικηγόρο μέχρι αυτή την ώρα η εισαγγελέας των φυλακών δεν του είχε επιτρέψει να περάσει την πύλη.

Οι πληροφορίες, από το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρουν ότι ο βαρυποινίτης βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τις αρχές των φυλακών και συντάσσει κείμενο με τις …δικές του προτάσεις, για αποφυλάκιση κατηγορουμένων και την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Είχε προηγηθεί αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης, μαζί με πέντε ακόμη κρατούμενους, ανάμεσα στους οποίους και ένας κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Όταν οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι δεν κατάφεραν να αποδράσουν επέστρεψαν στο επισκεπτήριο την ώρα που βρισκόταν 25 επισκέπτες.

Στο σημείο έχει αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, μαζί με διαπραγματευτές της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ολόκληρη η φυλακή έχει κυκλωθεί από περιπολικά της Άμεσης Δράσης και άνδρες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ.

Στις φυλακές έσπευσε ο αρμόδιος εισαγγελέας των φυλακών καθώς και ο υφυπουργός δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα φυλακών, Γιώργος Πεταλωτής

Ο Παναγιώτης Βλαστός, ήταν το κεντρικό πρόσωπο του αποκαλούμενου «συνδικάτου του εγκλήματος», που φέρεται να τέλεσε και την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook