Έντονες κατηγορίες κατά του Προέδρου Χριστόφια εξαπέλυσαν ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και Οικολόγοι με αφορμή προχθεσινή ομιλία του Κυπρίου προέδρου αναφορικά με το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο ΔΗΣΥ υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας ψεύδεται για τον αριθμό των δημόσιων υπαλλήλων. Επικαλούμενος στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι την 31η Δεκεμβρίου του 2007 ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ήταν 65,217, προσθέτοντας ότι το 2011 ο αριθμός τους ανήλθε στις 70,979. Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου στα τρία χρόνια και εννέα μήνες διακυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφια ο αριθμός των δημόσιων υπαλλήλων αυξήθηκε κατά 5,762. Σε σχέση με το κρατικό μισθολόγιο ο κ. Νεοφύτου, είπε ότι οι πραγματικές δαπάνες για προσωπικό το 2007 ήταν Euro2,04 δισ., ενώ οι αντίστοιχες δαπάνες προσωπικού για το 2011 ανέρχονται σε Euro2,74 δισ.

«Σε μία τετραετία», είπε ο κ. Νεοφύτου, «οι δαπάνες προσωπικού αυξήθηκαν κατά Euro700 εκ. ή παρουσιάζουν μία αύξηση της τάξης του 35%».

Για παταγώδη αποτυχία της οικονομικής διαχείρισης της κυβέρνησης Χριστόφια και επίρριψη ευθυνών σε άλλους, κατά την «προσφιλή τακτική» του Προέδρου, έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Η παταγώδης αποτυχία της οικονομικής διαχείρισης του κ. Χριστόφια μας έχει βάλει στη διαδικασία της εποπτείας της ΕΕ λόγω του υπερβολικού ελλείμματος», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι «η χώρα απειλείται παράλληλα με κυρώσεις».

Υποστήριξε, επίσης ότι η κυβέρνηση έχει εξανεμίσει όλα τα επιτεύγματα της προηγούμενης διακυβέρνησης του Τάσου Παπαδόπουλου.

Επικριτικός εμφανίστηκε και ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε την οικονομία σε συνθήκες σχεδόν πλήρους απασχόλησης προσθέτοντας ότι τώρα είναι σε ψηλά επίπεδα η ανεργία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook