«Μαύρες ημέρες» για τους ηθοποιούς. «Πουλάνε σπίτια και αυτοκίνητα για να ζήσουν», εξηγεί η Έφη Παπαθεοδώρου.
Δύσκολες ημέρες για τους της «υπηρέτες» της υποκριτικής.
Η γνωστή από το «Παρά Πέντε» Θεοπούλα μίλησε στο BriefingNews για τις συνέπειες της οικονομικής δυσπραγίας στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης περιγράφοντας τις «μαύρες ημέρες» που βιώνουν οι άνθρωπο του χώρου. Παράλληλα όμως παροτρύνει « να μην το βάζουμε κάτω, καθώς η τέχνη μπορεί να ανθήσει και σε δύσκολες εποχές».
Πολλοί ηθοποιοί πουλάνε τα σπίτια τους και τα αυτοκίνητα τους. Άμα έχεις και παιδιά τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Όλος αυτός ο παγκόσμιος πλούτος που υπάρχει που πάει; διερωτάται η γνωστή ηθοποιός.
\"\"

Αυτοί οι άνθρωποι που τον κατέχουν δεν έχουν λίγη ψυχούλα, λίγη καρδιά… Έρχοναι Χριστούγεννα οι καρδιές τους θα μείνουν «παγωμένες»; Υπάρχουν άνθρωποι ακόμα και ΄Ελληνες που ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε, σημειώνει.
Και συμπληρώνει λέγοντας ότι, δυστυχώς το πρώτο πράγμα που κόβει ο άνθρωπος είναι η τέχνη, είναι πολυτέλεια αλλά είναι μία απαραίτητη πολυτέλεια. Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς την τέχνη, το θέατρο, να πας σε ένα χορό, να ακούσεις μία ωραία συναυλία, δεν γίνεται. Φαντάζομαι ότι θα βρεθεί ένας τρόπος πιο οικονομικός και θα συνεχίσει πάλι…
Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στο θέατρο. Η τέχνη όμως ανθεί και στις δύσκολες εποχές, αυτό να μη το ξεχνάμε, υπογραμμίζει η Έφη Παπαθεοδώρου.
Ταυτόχρονα όμως υπογραμμίζει, να μην το βάζουμε κάτω, κουράγιο σε όλους .
Στο 90% η ανεργία στους ηθοποιούς!
Η ανεργία που μαστίζει τον κλάδο των ηθοποιών έχει φθάσει σε ποσοστό 90 % σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, πάρα πολλοί άνεργοι ηθοποιοί θα ωφεληθούν από τα προγράμματα κατάρτισης μέσω Επιταγής Ένταξης (Voucher) που προωθεί ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης .
Με απόφαση του υπουργείου Εργασίας επιχορηγούνται πλέον απευθείας οι άνεργοι ηθοποιοί και όχι οι σχολές κατάρτισης, σε μια εξέλιξη που προκάλεσε αντιδράσεις . 
http://briefingnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook