Συνεχίζει την προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων, σχεδόν μόνος του, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης παρά τη συνολική εγκατάλειψη που αυτή τη στιγμή υπάρχει από την κυβέρνηση. Ειδικότερα, συνάντηση με πλήθος μεγάλων επιχειρηματιών θα έχει ο Έλληνας υπουργός αύριο στο Βερολίνο, καθώς και με τον φίλο του αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσοχοϊδης μεταξύ άλλων θα δει υψηλόβαθμα στελέχη της Deutsche Bank, τον πρόεδρο της Bayer Schöning, Frank, τον διευθύοντα σύμβουλο της Hochtief Rammler, Winfried, τον αντιπρόεδρο της Deutsche Telekom Kopf, Wolfgang κ.ά. Στη σύσκεψη αυτή θα συμμετέχουν επίσης ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων (BDI), κκ Χανς-Πέτερ Καϊτέλ και Κλάους Κέρμπερ και πολλοί σημαντικοί κυβερνητικοί παράγοντες και επιχειρηματίες. Ο στόχος της συνάντησης είναι η χάραξη ενός δεκαετούς σχεδίου για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και η προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Η συνάντηση γίνεται μετά από αίτημα του κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Έλληνα υπουργού Ανάπτυξης για την ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος ξένων επιχειρήσεων στη χώρα μας, την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς το εξωτερικό, αλλά και την παροχή τεχνογνωσίας και διοικητικής εμπειρίας σε θέματα ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών στην πραγματική οικονομία.

Ήδη ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έχει έλθει σε επαφή με κυβερνητικούς και οικονομικούς παράγοντες χωρών όπως, εκτός από τη Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Κίνα κλπ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook