Θα μας ταρακουνάνε για καιρό τα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση παιδεραστίας στο Ρέθυμνο.

Από όλες τις αποκαλύψεις προκύπτουν πολύ σοβαρές απορίες για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και για το γεγονός ότι επί (τουλάχιστον) δέκα μήνες μια γνωστή στις αρχές καταγγελία δεν οδήγησε στον περιορισμό της δράσης του συγκεκριμένου γυμναστή.

Η πόλη του Ρεθύμνου ταλανίζεται από τις φήμες περί υψηλόβαθμων πολιτικών παρεμβάσεων για τη διάσωσή του (που διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από τον Μ. Όθωνα) αλλά και περί καταγγελιών που είχαν γίνει εγκαίρως στη διοίκηση του ΑΓΟΡ χωρίς να ληφθούν υπόψη.

Η απάντηση του ΑΓΟΡ δεν πείθει. Η πρώτη δημόσια δήλωση της ομάδας, ήρθε έντεκα μέρες μετά τη σύλληψη του δράστη που δρούσε στους κόλπους της. Και μόνο όταν προκλήθηκε από έναν άλλο γυμναστή που λέει ότι είχε εγκαίρως ειδοποιήσει.

Ακόμα και αν είναι απλά «συκοφάντης», όπως τον χαρακτηρίζει ο ΑΓΟΡ, η αμήχανη σιγή και τα κλειστά στόματα όλο αυτό το διάστημα παραπέμπουν μάλλον σε στάση στρουθοκαμήλου παρά σε ειλικρινή καταδίκη και χτύπημα στη ρίζα του προβλήματος.

Η τυπική συγνώμη έντεκα μέρες μετά δεν απαλύνει τις ευθύνες. Το πιο ελπιδοφόρο στην επιστολή είναι η προαναγγελία για την ανακοίνωση «νέου τρόπου λειτουργίας των τμημάτων υποδομής που θα εξασφαλίζει την σωστή άσκηση των παιδιών και την απόλυτη προστασία τους».

Περιμένουμε…

Μάριος Διονέλλης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook