Τα προϊόντα μακιγιάζ είναι η αδυναμία μου. Όταν φτάσω λοιπόν μπροστά από το beauty stand:

1. 2. Για να επιλέξω το σωστό make up, δεν κάνω ποτέ το λάθος με την δοκιμή στο καρπό του χεριού. Προτιμώ να απλώνω λίγο από το προϊόν στο πηγούνι και να τσεκάρω κατά πόσο ταιριάζει με τη φυσική απόχρωσης της επιδερμίδας μου σε κοντά σε φυσικό φως (συχνά τα φώτα στα καταστήματα καλλυντικών ξεγελούν). Επενδύω σε μέικαπ με καλλυντικές ιδιότητες όπως αντηγηραντικά συστατικά που έχουν πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

3. Προτιμήστε ημέρα και ώρα που δεν υπάρχει πολύς κόσμος στο κατάστημα, ώστε οι αισθητικοί να σας αφιερώσουν περισσότερο χρόνο και προσοχή.

4. Στο stand των καλλυντικών είμαι αποφασισμένη με το τι ακριβώς χρειάζομαι, τι αποτέλεσμα θέλω να έχει και ποιο budget διαθέτω. Ενημερώνω την αισθητικό σχετικά ώστε να με κατευθύνει ανάλογα και να κερδίσω χρόνο.

5. Έχω πάντα μαζί τα δικά μου μαντιλάκια ντεμακιγιάζ ώστε να καθαρίζω την επιδερμίδα μου από τις δοκιμές σε χρώματα ή κρέμες.

6. Ενημερώνω πάντα την αισθητικό για τις ακριβείς ανάγκες της επιδερμίδας μου όπως τύπος, ιδιαιτερότητες και ευαισθησίες που παρατηρώ.

7. Εκμεταλλεύομαι πάντα την πιθανή ύπαρξη ενός make up artist στο κατάστημα που θα μου δώσει ακόμα περισσότερα tips και συμβουλές σχετικά με το τι μου πηγαίνει αλλά και τη σωστή χρήση του προϊόντος.

8. Προσπαθώ να επενδύω όσο γίνεται πιο συχνά σε προϊόντα που κάνουν πολλές δουλειές (2 σε 1) ώστε κερδίζω χρήματα και χώρο στο νεσεσέρ μου.

9. Επενδύω σε καλά πινέλα γιατί πιστεύω ότι παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα.

10. Σε γενικές γραμμές αποφεύγω να αγοράζω προϊόντα μακιγιάζ όταν το δέρμα μου δεν είναι σε καλή κατάσταση λόγου κρύου, ερεθισμών κτλ. Όχι μόνο μπορεί να μη νιώθω καλά αλλά και τα προϊόντα ενδέχεται να μην αποκαλύψουν τις πραγματικές δυνατότητές τους.

(jenny)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook