Στην σύλληψη 37χρονου Ηρακλειώτη του οποίου έσφαξαν τα πρόβατα, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, καθώς το θύμα της ζωοκτονίας βρέθηκε κατηγορούμενο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής.

Συγκεκριμένα, χθες ο 37χρονος πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου και κατήγγειλε πως ατά το χρονικό διάστημα από 17:00 ώρα της 11/12/2011 έως 17:00 ώρα της 12/12/2011 άγνωστοι του έσφαξαν πρόβατα.

Οι αστυνομικοί που πήγαν στο ποιμνιοστάσιό του, σε Αγροτική Θέση του Δημοτικού Διαμερίσματος Αχεντριά Ηρακλείου, διαπίστωσαν πως άγνωστος-οι δράστης-ες, αφού παραβίασαν τον περιφραγμένο χώρο συγκέντρωσαν τριάντα πέντε (35) πρόβατα, τα οποία οδήγησαν σε παρακείμενο ποιμνιοστάσιο, διαφορετικού ιδιοκτήτη και προέβησαν στη σφαγή τους με αιχμηρό αντικείμενο.

Όμως από την ενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι, ο 37χρόνος δεν έχει υποβάλει κτηνοτροφική δήλωση για το έτος 2011 και ότι σαράντα εννέα (49) πρόβατα ιδιοκτησίας του, δεν έφεραν ενώτια.

Έτσι το θύμα της ζωοκτονίας  συνελήφθη, για παράβαση της Αστυνομικής Διάταξης 10/2006 σε συνδυασμό με Ν.1300/82 \”Περί ζωοκλοπής\”, αλλά αφέθη ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου.

(φωτο αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook