Στόχος τόσο του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, όσο και των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ήταν η απόδραση, αλλά ο καθένας είχε τους δικούς του λόγους, δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης ο συνήγορος του Π.Βλαστού και του Μιχ.Νικολόπουλου, Φραγκίσκος Ραγκούσης, απορρίπτοντας ουσιαστικά τα περί απόδειξης για όσμωση μεταξύ ποινικών κρατουμένων και κατηγορουμένων για τρομοκρατία.

Ο δικηγόρος του βαρυποινίτη και του ενός εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στους «Πυρήνες» τόνισε ότι δεν κρατήθηκαν όμηροι και πως κανένας δεν κινδύνεψε στη διάρκεια των γεγονότων στις φυλακές Κορυδαλλού.

Παρατήρησε ότι αφού η απόπειρα απόδρασης απέτυχε, οι κρατούμενοι προσπάθησαν να διασφαλίσουν την παράδοσή τους. Σημείωσε ότι ο Π.Βλαστός δήλωσε ότι επιθυμεί να παραδοθεί και ζήτησε να μεταβεί στις φυλακές ο δικηγόρος του.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι δεν κρατήθηκαν όμηροι, αλλά κάποιοι εγκλωβίστηκαν στο χώρο, όταν οι κρατούμενοι έκλεισαν την πόρτα, βλέποντας πως η απόπειρά τους απέτυχε και ότι απ\’ έξω υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις.

Όσον αφορά την παράδοση λίστας με αιτήματα, ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι ήταν μια κίνηση ανεξάρτητη, προκειμένου να καταδειχθεί η τραγική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές.

Ο Φρ.Ραγκούσης τόνισε πως καθένας από τους κρατουμένους είχε τους δικούς του λόγους να θέλει να αποδράσει και ειδικότερα για τον Π.Βλαστό ανέφερε πως έχει απογοητευθεί και δεν έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, καθώς δεν έχει δικαστεί γι\’ αυτά που έχει κάνει, αλλά για όσα θέλουν να του φορτώσουν.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook