Μετά από πρόταση πού δέχτηκε από την Τοπική Οργάνωση του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς, η Ηράκλεια Πρωτοβουλία προσκάλεσε την ΔΗΜ.ΑΡ. σε πρόσφατη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, για συζήτηση εφ’όλης της ύλης επί θεμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν εκπροσωπώντας τη ΔΗΜΑΡ οι κ. Μανόλης Σταματάκης, Κώστας Μοχιανάκης και Χριστόφορος Παπαδάκης, σε μια συζήτηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ανταλλάχτηκαν απόψεις για ζητήματα που αφορούν ή επηρεάζουν τις συνθήκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ τόνισαν πως σημαντικός παράγοντας και για την πολιτική του Δήμου Ηρακλείου είναι η κρίση που φέρνει σε δυσμενή θέση τους συμπολίτες μας.

Σε αυτή λοιπόν την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, είναι ανάγκη η Δημοτική Αρχή να εκμεταλλευτεί πλήρως τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ, κάτι που όπως λένε δεν συμβαίνει μέχρι τώρα. Ταυτόχρονα βλέπουν με ευχαρίστηση τους συμπολίτες μας να ενεργοποιούνται μέσα από ομάδες εθελοντισμού που συγκροτούν.

Επισήμαναν πως τα τελευταία χρόνια είναι σημαντικές οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο, αλλαγές που έδωσαν την ελπίδα πως η πόλη μας μπορεί να αλλάξει συμπλήρωσαν, με σαφή την συνεισφορά σε αυτές, της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας. Από κει και πέρα θεωρούν πως πρέπει να αναθεωρηθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός του Δήμου και να επικεντρωθεί σε έναν με δύο βασικούς άξονες, ώστε να επιτύχει και τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις, όπως επίσης και την ορθολογική ανάπτυξη του Ηρακλείου.

Αρκετός χρόνος αφιερώθηκε και για την κοινωνική πολιτική που ακολουθεί ή θα πρέπει να ακολουθήσει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να προστατεύσει με όσες δυνάμεις διαθέτει, τους δημότες από την οικονομική κρίση και τις συνέπειες της. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην έλλειψη δημοτικών σταθμών, όπου ο πρόεδρος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Κώστας Βαρβεράκης τόνισε την δραματική έλλειψη κονδυλίων για την ανέγερση νέων σταθμών.

Από πλευράς Ηράκλειας Πρωτοβουλίας τονίστηκε πως με μεγάλη χαρά αποδέχεται συναντήσεις με κοινωνικούς ή πολιτικούς – τοπικούς – φορείς. Είναι πάντα ανοιχτή σε τέτοιου είδους συζητήσεις καθώς είναι σημαντικό, ιδιαίτερα κάτω από τέτοιες συνθήκες, να υπάρχει συνεργατικότητα και ανταλλαγή απόψεων ώστε να προωθηθούν, όσο ποιο άμεσα γίνεται, λύσεις για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες μας.

Ακόμη τονίστηκε ότι πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μην απαξιωθεί όπως το πολιτικό μας σύστημα και να σταθεί με δυναμισμό δίπλα στις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Στο τέλος της κουβέντας συμφωνήθηκε κι από τις δύο παρατάξεις για μια επόμενη συνάντηση, αυτή τη φορά με συγκεκριμένο θέμα συζήτησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook