Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων διοργανώνει την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 7 μ.μ. στο χώρο της, Υψηλαντών 30, εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη, «Πρώτη λέξη».

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας: «Είχα χάσει τον αδελφό μου λίγο πριν ξεκινήσει αυτό το βιβλίο. Νόμιζα ότι δεν ήμουν ικανός να μιλήσω γι’ αυτό, επειδή ήταν και πολύ πρόσφατο και πολύ οδυνηρό.

Καθώς έψαχνα ένα άλλο θέμα βιβλίου, συνειδητοποίησα ότι έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με τις λέξεις και με τις γλώσσες…αλλά πάντα ο σκοπός μου είναι να φτιάξω ένα μυθιστόρημα, δεν με ενδιαφέρει η γλωσσολογία από μόνη της. Μ’ ενδιαφέρουν τα μυθιστορήματα στο μέτρο που βοηθάνε οι γλώσσες- οι οποίες όμως με βοηθάνε σαν ηρωίδες, όχι σαν μέτρα εκφραστικά. Τις έχω χρησιμοποιήσει πάρα πολύ και έτσι αναρωτήθηκα ποια να ήταν « η πρώτη λέξη». Μου φάνηκε πάρα πολύ καλή ιδέα και από την αρχή κατάλαβα ότι αυτό έπρεπε να γίνει μυθιστόρημα».

Το δημιουργό και το έργο του, θα παρουσιάσει η φιλόλογος και δημοσιογράφος κ. Βίκυ Κόλλια και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με το συγγραφέα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook