Τα αναπτυξιακά θέματα που χειρίζεται ο Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης (ΟΑΔΥΚ) βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χθες, οι βουλευτές Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Ευτύχης Δαμιανάκης και Σήφης Βαλυράκης, με τον Γενικό Διευθυντή του ΟΑΔΥΚ κ. Γιάννη Μπατζέλη.

Οι βουλευτές συζήτησαν με τον Γενικό Διευθυντή και τα στελέχη του Ο.Α.ΔΥ.Κ. , για τα προβλήματα του οργανισμού με κυριότερο την έλλειψη διαχειριστικού σχεδίου, η άμεση προώθηση του οποίου θα δώσει οριστική λύση στην ορθολογική και ισότιμη διαχείριση των υδατικών πόρων και τη προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης η εξασφάλιση των α-παραιτήτων πιστώσεων για την ολοκλήρωση του Φράγματος Βαλσαμιώτη (συμβατικές υποχρεώσεις, δίκτυα μεταφοράς), ώστε να λειτουργήσει εντός του 2012 και του Φράγματος Ποταμών Αμαρίου Ρεθύμνου (επέκταση κεντρικού αγωγού, αποχετευτικά έργα, εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων).

Οι βουλευτές ενημερώθηκαν ακόμα για τα τρέχοντα οικονομικά προβλήματα του οργανισμού (υποχρεώσεις προς τη ΔΕΗ, την εφορία κλπ).

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η ανάγκη ο Ο.Α.ΔΥ.Κ. να συνεχίσει ενδυνα-μωμένος να επιτελεί το στρατηγικό του ρόλο ως εργαλείο ανάπτυξης της Δυτικής Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook