Η προεκλογική «ατζέντα» ορισμένων υπουργών, που δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης, έχει προβληματίσει τον πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμο, ο οποίος φέρεται έτοιμος να παρέμβει πιο αποφασιστικά πλέον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος θα θέσει το ζήτημα στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει εντός των επομένων 24ωρων, καθώς επίσης στις επαφές που προγραμματίζει να έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνησή του.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος έχει ήδη ξεκινήσει κύκλο επαφών με υπουργούς. Το απόγευμα της Τρίτης έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Σκανδαλίδη.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο πρωθυπουργός πρόκειται να ζητήσει από το Υπουργικό Συμβούλιο απόλυτη αφοσίωση στο κυβερνητικό έργο και όχι «παρενοχλήσεις σε αυτό» για εσωκομματικές σκοπιμότητες.

Το ζήτημα είναι πια φλέγον, καθώς τα τελευταία 24ωρα από τη ΝΔ διαμηνύεται ότι δεν πρόκειται να στηρίξει νέα μέτρα πριν από τις εκλογές, ενώ στο ΠΑΣΟΚ κορυφαία στελέχη ασχολούνται κυρίως με την διαδοχή Παπανδρέου.

Το στίγμα έδωσε χθες, Δευτέρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να ληφθούν νέα μέτρα χωρίς πραγματική συναίνεση ή νωπή εντολή.

Εν τω μεταξύ, νέα διάσταση στη συζήτηση για την κυβέρνηση Παπαδήμου έδωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, με άρθρο της στην προσωπική της ιστοσελίδα χθες, υπογραμμίζοντας αφ' ενός ότι ο πολιτικός βίος της κυβέρνησης θα πρέπει να παραταθεί, αφ' ετέρου ότι ο κ. Παπαδήμος θα πρέπει να μπορεί να ασκήσει όλες τις αρμοδιότητές του, όπως για παράδειγμα ο ανασχηματισμός.

Στην ίδια γραμμή πλεύσης είναι ο Πέτρος Ευθυμίου, καθώς και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι η κυβέρνηση αυτή θα έπρεπε να έχει ορίζοντα τετραετίας και άλλη σύνθεση. Υπογράμμισε, δε, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει τις θεωρητικές αναλύσεις και να σηκώσει τα μανίκια.

 

in.gr