Μελέτη για τους δείκτες ευημερίας και ανάπτυξης για όλους τους νομούς της Κρήτης, από το 2000 εώς το 2008, δείχνει με ανάγλυφο τρόπο την οικονομική κατάσταση κάθε νομού.

Η μελέτη που έχει σταλεί σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες του Νησιού, καταγράφει στοιχεία όπως το ποσοστό αποταμιεύσεων ανά κάτοικο, το ποσοστό ανεργίας καθώς και τη συμμετοχή ανά κλάδο απασχόλησης στο συνολικό πλούτο, για μια μακρά περίοδο από το 2000 εώς το 2008.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην εφημερίδα \”Κρητική Επιθεώρηση\” προκύπτει ότι:

Αποταμιεύσεις:

Στις αποταμιεύσεις ανά κάτοικο το Λασίθι έχει την πρωτιά με ποσοστό 79,9%, ακολουθούν τα Χανιά με 76%, το Ηράκλειο με 71,4% και τελευταίο το Ρέθυμνο με ποσοστό 66,6%.

Γεωργία:

Στην τελευταία θέση βρίσκεται πάλι ο Νομός Ρεθύμνου στα ποσοστά συμμετοχής της γεωργίας στο ΑΕΠ του νομού με τάσεις διαρκούς μείωσης. Έτσι, το 2006 ο νομός εμφανίζει ποσοστό 8,7% επί του ΑΕΠ, όταν ένα χρόνο πριν, το 2005 το ποσοστό ήταν 20%, κατρακυλώντας κατά 11,3 μονάδες!

Στον νομό Λασιθίου για το 2006 το ποσοστό ήταν 13,9%, για τα Χανιά 8,1% και για το Ηράκλειο 6,5%. Όμως, σε αυτούς τους νομούς τα ποσοστά παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια…

Ανεργία:

Ως προς την ανεργία το Λασίθι και πάλι φαίνεται ευνοημένο με ποσοστό 3,8%, ακολουθούν τα Χανιά με 4,6%, το Ηράκλειο με 6,7% και πάλι στη χειρότερη θέση βρίσκεται το Ρέθυμνο με ποσοστό 10,3%!

Γενικά από τους χαμένους της έρευνας φαίνεται το Ρέθυμνο και από τους πιο ευνοημένους παρουσιάζεται ξεκάθαρα ο Νομός Λασιθίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook