Είναι ένα από τα πιο cool σπίτια αυτή τη στιγμή στη Νέα Υόρκη, δημιουργός και εμπνευστής του οποίου είναι ο σκηνοθέτης του Χόλιγουντ Jeremy Noritz. Η κατοικία χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να ολοκληρωθεί αλλά και πολλές ώρες αναζήτησης στις αγορές της Νέας Υόρκης, μέχρι ο ιδιοκτήτης να βρει και να αγοράσει σπάνια κομμάτια που θα μετέτρεπαν το σπίτι του σε ένα παλαιού τύπου υποβρύχιο!

Το «Steampunk Apartment» -όπως ονομάζεται- έχει έκταση 1.800 τετραγωνικών μέτρων και αγοράστηκε το 2006 με σκοπό να αποτελέσει τη βασική κατοικία του σκηνοθέτη. Πολύ γρήγορα, όμως, ο ίδιος θεώρησε το διαμέρισμα «συντηρητικό» για τα γούστα του και αποφάσισε να κάνει κάποιες αλλαγές. Ή καλύτερα να το »μεταμορφώσει» ολόκληρο, «σκηνοθετώντας» τη διαμονή του μέσα σε ένα υποβρύχιο παλαιού τύπου!

\"

Το εσωτερικό μεταμορφώθηκε εντελώς, έτσι ώστε όλα τα δωμάτια να θυμίζουν χώρους υποβρυχίου, με γρανάζια και σωληνώσεις στους τοίχους και τα δάπεδα. Διάφορα αντικείμενα από παλιά υποβρύχια, τα οποία ο ιδιοκτήτης βρήκε σε αγορές τις Νέας Υόρκης, τοποθετήθηκαν παντού, ενώ ακόμη και η πόρτα του σπιτιού μοιάζει να έχει διασωθεί από υποβρύχιο!

\"

Το διαμέρισμα διαθέτει επιπλέον ανοιχτή σοφίτα με ένα υπνοδωμάτιο, ιδιωτική βεράντα και δύο μπάνια, ενώ οι υπόλοιποι χώροι καλύπτουν όλες τις ανάγκες του ιδιοκτήτη. Η συντήρηση βέβαια απαιτεί αρκετό χρόνο, καθώς όλα τα μεταλλικά αντικείμενα χρειάζονται συχνό γυάλισμα, ενώ ειδικά συνεργεία αναλαμβάνουν συχνά την «επίπονη» και χρονοβόρα διαδικασία.

\"

Το αποτέλεσμα, όμως, δικαιώνει κάθε πιθανή κούραση, καθώς η διαμονή στο διαμέρισμα «σε βάζει σε έναν κινηματογραφικό χωροχρόνο, όπου όλα θυμίζουν υποβρύχιες διαδρομές. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ανέβω στην επιφάνεια μετά από ένα θαυμαστό ταξίδι στο βυθό…», λέει ο Jeremy.

\"

(perierga)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook