Τους εθελοντές που στελέχωσαν τα Τουριστικά Περίπτερα Πληροφόρησης (info kiosks) του Δήμου Χανίων, κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο, υποδέχτηκαν και βράβευσαν σήμερα, στο Δημαρχείο Χανίων, ο Δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γαβριήλ Κουρής και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Τουρισμού, Μαρία Κοκκινάκη.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Δήμο μας, να υποδέχεται σήμερα τους εθελοντές που στελέχωσαν τα Τουριστικά Περίπτερα Πληροφόρησης του Δήμου μας. Χάριν των προσπαθειών που καταβάλαμε, εθελοντές και δημοτική αρχή, τα σχόλια που αποκομίζουμε ως τουριστικός προορισμός, για την υποδοχή και εξυπηρέτηση των επισκεπτών του τόπου μας είναι πολύ θετικά. Αυτό αποδεικνύεται από τις ποιοτικές έρευνες με ερωτηματολόγια που διεξήγαμε ως δήμος, από δημοσιεύματα καθώς και ιστοσελίδες που ασχολούνται με τον τουρισμό» ανάφερε ο Δήμαρχος Χανίων Μ. Σκουλάκης .

Εμείς ως νέα Δημοτική αρχή, πρόσθεσε ο κ. Σκουλάκης «θέσαμε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ως βασική προτεραιότητα την ανάδειξη και αύξηση του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε, με στοχευμένες κινήσεις και παρεμβάσεις, σε τουριστικές αγορές οι οποίες μπορούν να επιτύχουν την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την αύξηση των επισκεπτών στο Δήμο και το Νομό μας με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται για την τοπική μας οικονομία».

Παράλληλα ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε στη σημασία του εθελοντισμού καλώντας όλους τους πολίτες να “στρατευθούν” στον αγώνα για την ανάπτυξη του τόπου μας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «μπορούμε και πρέπει να μετατρέψουμε την εθελοντική προσφορά, στο μεγαλύτερο «κεφάλαιο» για την ανάπτυξη του τόπου μας, για ένα καλύτερο αύριο με συνεργασία και αλληλεγγύη».
\"\"

Από την πλευρά της η εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού, Μαρία Κοκκινάκη αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει προβεί ο Δήμος Χανίων, με την προτροπή και αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, προκειμένου να υπάρξουν μετρήσιμα και άμεσα αποτελέσματα στην αύξηση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου μας, με τη συμμετοχή, για πρώτη φορά του Δήμου μας σε διεθνείς εκθέσεις και θεματικά συνέδρια καθώς και στην επιτυχημένη προσπάθεια προσέλκυσης αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους.

Στην συνεισφορά των εθελοντών τουρισμού αναφέρθηκε με τη σειρά του ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής ο οποίος αφού τους ευχαρίστησε για τη βοήθεια τους τη φετινή τουριστική σαιζόν, χαρακτηρίζοντας τη «αδιαμφισβήτητη και ανεκτίμητη» πρόσθεσε πως «ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή επενδύουν στην κοινωνία των πολιτών και στην εθελοντική συνεισφορά των συνδημοτών μας, στοχεύοντας στην ενεργοποίηση και στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, για να δημιουργήσουμε μια άλλη προσέγγιση αυτήν της συνυπευθυνότητας και της συνευθύνης σε μια σειρά από δράσεις. Δράσεις για το Περιβάλλον, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, το Τουρισμό και το Πολιτισμό. Τέλος και σχετικά με τη βράβευση των εθελοντών από το Δήμο ο κ. Κουρής ανάφερε ότι «ο εθελοντισμός σαν ιδέα δεν έχει ούτε χρονικά όρια, ούτε πεπερασμένους τρόπους εφαρμογής. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαδίδεται, να ενισχύεται και να επιβραβεύεται».

Tέλος σημειώνεται ότι, στους εθελοντές, απονεμήθηκε αναμνηστικός έπαινος από τον Δήμαρχο Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook