Οι έρευνες της Renault Trucks για το «ιδανικό φορτηγό με την κατάλληλη πηγή ενέργειας, στο σωστό μέρος, την σωστή στιγμή» έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς και πρώτος εξ αυτών είναι το πρωτότυπο Connect.

Έχετε αναλογιστεί ποια είναι η μορφή και οι δυνατότητες των ενδοαστικών μεταφορών προϊόντων το 2030 ή το 2040;
Σε μια προσπάθεια να δώσει τις πρώτες… απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα, η Renault Trucks εξελίσσει έναν νέο –επαναστατικό- τύπο φορτηγού με την ονομασία «Connect».

Όπως αναφέραμε στο εισαγωγικό, στόχος της Renault Trucks είναι να προσφέρει «το κατάλληλο φορτηγό, με την κατάλληλη πηγή ενέργειας για την κίνηση του, στην κατάλληλη στιγμή για την κατάλληλη χρήση».

Εξάλλου η γαλλική εταιρεία είναι από τις λίγες που έχουν να προσφέρουν πολλαπλές λύσεις και προϊόντα στον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων με κινητήρες που κάνουν χρήση εναλλακτικών τύπων καυσίμου και ενέργειας (ηλεκτρικά, υβριδικά κ.ά.).

Σε ότι αφορά στις προσπάθειες της Renault Trucks για την πρώτη ανάλυση της εικόνας και των δυνατοτήτων των μελλοντικών εκπροσώπων της, ένα από τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών της είναι το πρωτότυπο «Connect». Για το εν λόγω πρωτότυπο ελαφρύ φορτηγό, η χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για την κίνηση του είναι το πρωταρχικό μέλημα.

Αυτό ήταν δεδομένου καθώς από την μία, το… 2040 τα οχήματα που θα επιτρέπεται να κινούνται στα μεγάλα αστικά κέντρα θα επιβάλλεται να εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους και να έχουν αθόρυβη λειτουργία ενώ επιπρόσθετα, η ηλεκτροκίνηση ανοίγει πολλαπλούς νέους ορίζοντες στην εξέλιξη των μελλοντικών οχημάτων.

Τοποθετώντας τους ηλεκτροκινητήρες σε απευθείας σύνδεση με τους εμπρόσθιους τροχούς του οχήματος και εδράζοντας τις μπαταρίες στο σασί του, διασφαλίζεται ένας εντελώς επίπεδος και με μικρή απόσταση από το έδαφος, χώρος φόρτωσης για το Connect. Αυτό έχει σαφή οφέλη στην εύκολη πρόσβαση του οδηγού στο εσωτερικό της καμπίνας καθώς και στην φόρτωση των εμπορευμάτων στην καρότσα του.

Η θέση για τον οδηγό έχει τοποθετηθεί στο κέντρο της καμπίνας του οχήματος επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την ευκολία πρόσβασης σε αυτή και από τις δύο πλευρές του οχήματος. Παράλληλα βελτιώνεται σημαντικά το οπτικό πεδίο του οδηγού καθώς και η πρόσβαση του (μέσω ειδικών διαχωριστικών) με τον χώρο φόρτωσης. Η απεικόνιση των τεκταινόμενων στο πίσω μέρος αλλά και τα πλευρά του οχήματος, γίνεται σε μια μεγάλων διαστάσεων οθόνη στο ταμπλό όπου εκπέμπονται οι λήψεις από ειδικές κάμερες σε διάφορα σημεία του Connect.

(autotritipro)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook