Μοναδική ιστοσελίδα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθήσει τον αυστραλιανό εκπαιδευτικό κόσμο γύρω από τις Γενοκτονίες σε βάρος των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων εγκαινιάστηκε στον πρόσφατο Ετήσιο Δείπνο της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Αυστραλίας (ΑΕΕΑ).

Πρωτοβουλία της Αρμενικής Ιστορικής Εταιρείας Αυστραλίας (AHSA), η ιστοσελίδα παρέχει διδακτική ύλη ειδικά διαμορφωμένη για τους 280.000 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Years 9-12 / Γ’ Γυμνασίου με Γ’ Λυκείου). Τα κείμενα, οι ασκήσεις, όλο το υλικό είναι γύρω από τα ιστορικά γεγονότα των Γενοκτονιών, τη συνάφειά τους με την Αυστραλία και τις επιπτώσεις σήμερα.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας έχει διαμορφωθεί με απευθείας συνδέσεις με την εξεταστέα ύλη Ιστορίας (Syllabus) του Υπουργείου Παιδείας Ν.Ν.Ουαλίας. Η ιστοσελίδα θα επεκταθεί στο μέλλον για να συμπεριλάβει και το υπό διαμόρφωση Αυστραλιανό Πρόγραμμα Ιστορικών Σπουδών – Ιστορία (Australian Curriculum).

Η παιδαγωγική ιστοσελίδα περιγράφει με λεπτομέρεια τις πτυχές του προγράμματος διδακτέας ύλης Ιστορίας όπου υπάρχει περιθώριο για τη διδασκαλία σχετικά με τις γενοκτονίες των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων.

Το υλικό προέρχεται κυρίως από τα αυστραλιανά αρχεία, πληροφορίες σχετικά με τις γενοκτονίες κι άλλα συναφή θέματα, όπως οι αυτόπτες μάρτυρες των αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων, η αντίδραση της Αυστραλίας προς τις γενοκτονίες, η άρνηση των γενοκτονιών, η αναγνώριση και δίκαια λύση. Όλα είναι εύκολα προσβάσιμες σε αυτό το μοναδικό δικτυακό τόπο.

Οι πληροφορίες, που πλαισιώνονται με ταινίες, χάρτες, καταλόγους ανάγνωσης και ασκήσεις, έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στους καθηγητές ιστορίας και στους μαθητές τα απαραίτητα μέσα για τη μελέτη αυτών των τραγικών γεγονότων.

Κατά την παρουσίαση της ιστοσελίδας, ο εκτελεστικός διευθυντής του ΑΕΕΑ, κ. Βαράντ Μεγκουρντιτσιάν, τόνισε τη σημασία της ιστοσελίδας. «Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι μαθητές απ’ όλη τη Νέα Νότια Ουαλία, ήρθαν σε επαφή με το γραφείο μας για την επίτευξη πρόσθετων πληροφοριών για τη μελέτη της Γενοκτονίας». «Οι μαρτυρίες των Αυστραλών στρατιωτών για τη Γενοκτονία», συνέχισε ο Μεγκουρντιτσιάν, «τα ψηφιοποιημένα αντίτυπα άρθρα των αυστραλιανών εφημερίδων, κι οι πληροφορίες σχετικά με την επακόλουθη ανθρωπιστική εκστρατεία από Αυστραλούς υπέρ των επιζόντων των γενοκτονιών είναι τώρα εύκολα προσβάσιμα για κάθε μαθητή ιστορίας στην Νέα Νότια Ουαλία».

Australian Hellenic Council NSW Inc.
The peak coordinating body of the Australian Hellenic community
Αυστραλιανό Ελληνικό Συμβούλιο ΝΝΟ
P.O. BOX 433, Earlwood, NSW 2206
Incorporation Number: 2299207
E: [email protected] W: www.helleniccouncil.org.au
Το υλικό της ιστοσελίδας ετοιμάστηκε από επαγγελματίες εκπαιδευτικούς καθώς και ειδικών για στις γενοκτονίες των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων, ο Δρ Παναγιώτης Διαμάντης και ο κ. Βικέν
Μπαμπκενιάν του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μελετών Γενοκτονιών.
Επισκεφθείτε το http://www.armeniangenocide.com.au/

(Νέος Κόσμος)