Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, με τον χειρότερο τρόπο και αυτή τη φορά. Ένα κοριτσάκι πρόλαβε να ζήσει 18 μήνες πριν ο δράστης της απίστευτης επίθεσης στο Βέλγιο, κόψει βίαια το νήμα της σύντομης ζωής της.

Από τη στιγμή που ο 33χρονος Νορντίν Αμράνι, ένας άνδρας που παλιότερα είχε καταδικαστεί για σεξουαλική επίθεση και εμπόριο ναρκωτικών, άνοιξε πυρ κατά του ανυποψίαστου πλήθους, η μικρή προσπαθούσε να κρατηθεί στη ζωή.

Αλλά δεν άντεξε. Και τα ξημερώματα υπέκυψε. Έγινε έτσι το πέμπτο θύμα ενός μακελειού που δε μπορεί αν χωρέσει ανθρώπου νους. Ανάμεσα στα θύματα του Αμράνι είναι επίσης ένα 15χρονο αγόρι, μια κοπέλα 17 ετών, ένας 20χρονος και μια γυναίκα 75 ετών. Οι τραυματίες έχουν ήδη φτάσει τους 123.

\"\"

\"\"

Τίποτα δεν έδειχνε ότι έρχεται τραγωδία το μεσημέρι της Τρίτης, σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά της Λιέγης. Γονείς με τα παιδιά τους έκαναν τα ψώνια τους ενόψει των γιορτών. Μέχρι που εμφανίστηκε ο Αμράνι. Άνοιξε πυρ κατά πάντων. Ήταν οπλισμένος με πιστόλι, αυτόματο τουφέκι (που μπορεί να ρίξει 700 σφαίρες το λεπτό) και χειροβομβίδες.

Χαρακτηρίζεται «εγκληματίας καριέρας». Είχε καταδικαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις και εμπόριο ναρκωτικών, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της αστυνομίας. Οι αρχικές εκτιμήσεις έλεγαν πως είχε τουλάχιστον 2 συνεργούς. Αλλά όλα δείχνουν πως έδρασε απολύτως μόνος του.

\"\"

\"\"

Όλα ξεκίνησαν από μια στάση λεωφορείου. Εκεί ξεκίνησε το αιματηρό έργο του Αμράνι. Κάνεις δεν ξέρει μέχρι στιγμής αν ο 33χρονος αυτοκτόνησε (κατευθυνόταν στο αστυνομικό τμήμα για νέα ανάκριση) ή σκοτώθηκε κατά λάθος.

(newsit,φωτογραφίες reuters)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook