Σε συμβολικό αποκλεισμό της Τράπεζας της Ελλάδος προχωρούν αυτή την ώρα οι διπλωματούχοι μηχανικοί της Ανατολικής Κρήτης διαμαρτυρόμενοι για την μείωση της αξίας των διαθεσίμων του Ταμείου τους (ΤΣΜΕΔΕ) αλλά και για την μετατροπή των αποθεματικών του σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια ελληνικού δημοσίου.

Περίπου 60 μέλη του ΤΕΕ έχουν αποκλείσει την είσοδο της Τράπεζας στον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου κρατώντας πανό που γράφει: «Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ – ούτε ένα ευρώ αύξηση εισφορών». Ο αποκλεισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης των Μηχανικών

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρο ςτου ΤΕΕ ΤΑΚ Πέτρος Ινιωτάκης, τόνισε: «Κάποιοι αποφάσισαν για μας χωρίς εμάς, παίζουν με τις εισφορές  μας και οδηγούν στην καταστροφή ένα υγιές ταμείο»

Την ίδια ημέρα έχει ανακοινωθεί 24ωρη απεργία της ΕΜΔΥΔΑΣ Αν. Κρήτης

Η ανακοίνωση των μηχανικών

Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που περιλαμβάνεται στη νέα δανειακή σύμβαση της 26ης Οκτωβρίου απειλεί με κατάρρευση το ΕΤΑΑ και ιδιαίτερα το ΤΣΜΕΔΕ.

Τα ταμειακά διαθέσιμά του που έχουν κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, έχουν μετατραπεί σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια ελληνικού δημοσίου, με κύρια ευθύνη του κράτους και χωρίς τη συγκατάθεση των μηχανικών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, μετά το κούρεμα το ΤΣΜΕΔΕ θα μείνει με το 50% της αξίας των διαθεσίμων του, που προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές μας χωρίς κρατική συνεισφορά, και θα μετατραπεί από το υγιέστερο Ταμείο της Ευρώπης, σ’ ένα από τα πιο προβληματικά Ταμεία. Οι απώλειες για το ταμείο μας υπολογίζονται σε περισσότερο από 1,5 δισεκατομμύριο Ευρώ.

Όλες αυτές τις απώλειες, κυβέρνηση και Τρόικα, επιχειρούν να «αντισταθμίσουν» με νέα χαράτσια υπέρογκων αυξήσεων των εισφορών μας,  με ρυθμίσεις που προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, μετακυλώντας έτσι τις απώλειες σε μας τους ίδιους τους ασφαλισμένους οδηγώντας μας στον επαγγελματικό αφανισμό.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ, ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!

•Κανείς εκτός από μας τους ίδιους δε νομιμοποιείται να αποφασίσει για τα  αποθεματικά  του ΤΣΜΕΔΕ.

•Καμία συμμετοχή του Ταμείου στη νέα κλοπή των αποθεματικών με το πρόγραμμα  ανταλλαγής ομολόγων.

•Άμεση απόδοση των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας στο Ταμείο.

•Άμεση μείωση των εισφορών στα προ του 1992 επίπεδα.

• Άμεση ενεργοποίηση του Κλάδου Προνοιακών Παροχών με χρηματοδότηση από ανακατανομή των πόρων των κλάδων του ΤΣΜΕΔΕ.

•Επίδομα ανεργίας για τους άνεργους και υποαπασχολούμενους συναδέλφους.

•Πραγματικές διευκολύνσεις στους συναδέλφους που δυσκολεύονται να εξοφλήσουν τις εισφορές τους λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook