Προσωρινή «ανάσα» παίρνει το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων με την αποστολή από την ΓΓΑ χρηματικού ποσού ύψος 217.000 ευρώ, με τα οποία θα πληρωθούν οφειλές και θα αποφευχθεί το άμεσο κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Κέντρου κ. Ιπποκράτης Μανουδάκης «μετά την συντονισμένη προσπάθεια της επιτροπής διοίκησης και των πολιτικών φορέων του Νομού μας, υπήρξε εκταμίευση χρηματικού ποσού 217.000 ευρώ για να καλύψουμε τις άμεσες ανάγκες του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου.

Η εξέλιξη αυτή , με τις δεδομένες συνθήκες, αποτελεί επιτυχία και δημιουργεί ελπίδες για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΑΚ μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2012.»

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚ έστειλε μια επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή, με την οποία του γνωστοποιούσε πως αν δεν γίνουν άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, όπως είχε πει ο κ. Μανουδάκης \”το Ναυταθλητικό Κέντρο Χανίων θα κλείσει. Και όταν κλείσει μια δομή θα κλείσουν και οι υπόλοιπες. Όταν λοιπόν υπάρχουν κλειστές δομές δεν υπάρχουν και λόγος να υφίσταται η Επιτροπή Διοίκησης.\”

Μετά την σημερινή εξέλιξη, θα συνταχθεί ο προυπολογισμός του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων για το 2012, ο οποίος αναμένεται να είναι ύψους 1.600.000 ευρώ, δηλαδή στα ίδια επίπεδα με φέτος.

Εκείνο που απομένει για τους περίπου 3.500 που αθλούνται στο Εθνικό Στάδιο,σ το κλειστό γυμναστήριο, στην αντισφαίριση Χανίων, στο ναυταθλητικό κέντρο στην περιοχή της Νέας Χώρας καθώς και στο Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων, είναι να ευχηθούν το 2012, να «φωτίσει» τους κυβερνώντες, για να κατανοήσουν πως ο αθλητισμός αποδίδει πολλαπλάσια οφέλη από εκείνα που ίσως προσωρινά δείχνουν οι «οικονομικοί δείχτες».

Flashnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook