Όπως ήταν φυσιολογικό μετά την αποκάλυψη της «αρρωστημένης» συμπεριφοράς του πρώην προπονητή Ακαδημιών του ΑΓΟΡ Νίκου Σειραγάκη ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης προχώρησε στην οριστική διαγραφή του «παιδεραστή» από μέλος του Συνδέσμου.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΚ, λήφθηκαν οι αποφάσεις αναφορικά με τις Σχολές Προπονητών, τα Διεθνή Σεμινάρια, την πρωτοχρονιάτικη πίτα και τη διαγραφή του Νίκου Σειραγάκη.

Αναλυτικά:

- Θα συνεχιστούν ακόμη εντονότερα οι προσπάθειες παρότρυνσης του ΣΕΠΚ προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την επανίδρυση των Σχολών Προπονητών, καθώς τα τρία χρόνια που δεν λειτουργούν υπάρχουν εκατοντάδες αιτήσεις για συμμετοχή σε αυτές. Τα μέλη του Συνδέσμου έντονα προβληματισμένα για το γεγονός, αναμένεται με τη βοήθεια της Ομοσπονδίας να προχωρήσουν σε μια σειρά κινήσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

- Αποφασίστηκε το Διεθνές Σεμινάριο να διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα θα διοργανωθεί τον Ιούνιο το Διεθνές Σεμινάριο Νεαρών Παικτών. Επίσης ανακοινώνεται ότι το Διεθνές Σεμινάριο θα μετανομασθεί σε "Φαίδωνας Ματθαίου".

- Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 5 Ιανουαρίου και στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου. Στην εκδήλωση της Αθήνας θα βραβευτούν: η οικογένεια του Φαίδωνα Ματθαίου, ο Μάκης Δενδρινός, ο Απόστολος Κόντος, ο Μάκης Κατσαφάδος κι ο Ευστάθιος Βέργος.

- Αποφασίστηκε ομόφωνα η διαγραφή του μέλους του ΣΕΠΚ, Ν. Σειραγάκη, κατ' εφαρμογή του άρθρου 17 άρθρο 3 του καταστατικού, λόγω της καθ' ομολογίαν του ως άνω προπονητή, ανάρμοστης και ιδιαίτερα απεχθούς συμπεριφοράς του, η οποία είναι ασυμβίβαστη με τον διαπαιδαγωγικό ρόλο του Έλληνα προπονητή και τους σκοπούς του ΣΕΠΚ.