Βελτίωση του κόμβου στο Γιόφυρο για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων ζήτησε με ερώτησή της η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου κα Σκραφνάκη.

Το κείμενο της ερώτησης:

Κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή τα τελευταία θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν στον κόμβο του Γιόφυρου, στην έξοδο της πόλης του Ηρακλείου, έρχονται και πάλι στην επιφάνεια οι τεχνικές ελλείψεις που παρατηρούνται στον ανισόπεδο κόμβο του Γιόφυρου, από όπου ξεκινά η Εθνική Οδός Ηρακλείου-Ρεθύμνου-Χανίων και η Εθνική Οδός Ηρακλείου-Μοιρών.

Η έλλειψη πεζοδρομίων, επαρκούς φωτισμού καθώς και η μη σωστή λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών, ώστε να εξυπηρετούν τον έντονο κυκλοφοριακό φόρτο της περιοχής, έχουν ως αποτέλεσμα να σημειώνονται στον συγκεκριμένο κόμβο συχνά τροχαία θανατηφόρα ατυχήματα.

Επειδή, ο κόμβος στο Γιόφυρο είναι υπέρμετρα κυκλοφοριακά φορτισμένος, αφού συνδέει την πόλη του Ηρακλείου με το Πανεπιστήμιο Νοσοκομείο Κρήτης, με τα ΤΕΙ του Νομού, με το μεγαλύτερο μέρος της ενδοχώρας του Νομού καθώς και με την ανατολική Κρήτη (Ρέθυμνο, Χανιά).

Επειδή, στη γύρω περιοχή υπάρχουν πολλά μεγάλα καταστήματα, αντιπροσωπίες αυτοκινήτων, και υποκατάστημα δημόσιων υπηρεσιών και η παρουσία των πεζών είναι έντονη.

Ερωτάται ο κος Υπουργός
1. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεσθε να λάβετε για την καλύτερη διαμόρφωση του κόμβου Γιόφυρου, ώστε να αντιμετωπιστούν οι τεχνικές ελλείψεις που παρατηρούνται και να αποφευχθούν τυχόν επόμενα τροχαία ατυχήματα;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook