Πρώτες βοήθειες διδάχτηκαν υπάλληλοι και πολίτες του Δήμου Φαιστού στο πλαίσιο εξειδικευμένου ενημερωτικού σεμιναρίου παροχής πρώτων βοηθειών.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ την εκπαίδευση ανέλαβε ο ίδιος ο Διευθυντής του Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης κ. Δημήτρης Βουρβαχάκης συνεπικουρούμενος από τον Διασώστη και Υπεύθυνο Εκπαίδευσης κ. Νίκο Μυρωδιά και την Διασώστρια κ. Φρόσω Ματθαιάκη.

Το σεμινάριο παρακολούθησε και η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, θέλοντας να επισημαίνει τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού, αλλά και της ενεργού συμμετοχής σε όλα τα επίπεδα.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, αλλά και των πρακτικών παραδειγμάτων, Διευθυντής του Ε.Κ.Α.Β. και Διασώστες, παρουσίασαν στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τα ατυχήματα στην Κρήτη, αλλά και Παγκόσμια, υπερτόνισαν τη σπουδαιότητα πρόληψης και αυτοπροστασίας, ενώ παράλληλα παρουσίασαν πρακτικές ανάνηψης και βασικής υποστήριξης ζωής σε περίπτωση ατυχημάτων.

Δήμαρχος και Εκπαιδευτές συμφώνησαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους μέσα στους επόμενους μήνες για την επικείμενη διοργάνωση ενός πλήρους προγράμματος ενημέρωσης προς τους υπαλλήλους του Δήμου, το οποίο θα τους πιστοποιεί, αλλά και θα παρέχει την κατάλληλη γνώση για την αντιμετώπιση και πρόληψη καταστάσεων.

Μετά την ολοκλήρωση του ενημερωτικού προγράμματος, συνάντηση εργασίας είχαν η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη με τον Διευθυντή του Ε.Κ.Α.Β. κ. Βουρβαχάκη. Δήμαρχος και Διευθυντής συζήτησαν τους τρόπους ανάπτυξης καλών πρακτικών και συνεργασίας, αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών Υγείας στο Δήμο Φαιστού. Στη συνάντηση συζητήθηκαν παράλληλα προϋποθέσεις και προοπτικές για την ακόμα καλύτερη πρόληψη, αλλά και αντιμετώπιση ατυχημάτων στο Δήμο Φαιστού, καθώς και για τους τρόπους πρόσθετης εκπαίδευσης και εξειδίκευσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook