Με το σπουδαίο μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς, αλλά και του εθελοντισμού, συνέδεσε ο Δήμος Φαιστού, τις εκδηλώσεις για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Δημαρχείου.

Δεκάδες πολίτες και επιχειρηματίες δέχτηκαν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις αφιλοκερδώς και εθελοντικά, προκειμένου να μεταδώσουν στους παραβρισκόμενους το πνεύμα των γιορτών.

Έτσι, με τη συμμετοχή Ενεργών Πολιτών και χωρίς κόστος, ο Δήμος Φαιστού πραγματοποίησε για πρώτη φορά μία εκδήλωση, η οποία περιελάμβανε κλασική μουσική, σύγχρονη, έντεχνη και παραδοσιακή, διάφορες δραστηριότητες για τα παιδιά, αλλά και πλήθος πυροτεχνημάτων που συνόδευσαν την τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν υπό τους ήχους της ομάδας DJs Alla Dalon, που φρόντισαν να «ντύσουν» μουσικά το σκηνικό το οποίο είχε δημιουργηθεί στην πλατεία. Τη σκυτάλη παρέλαβε η Δεκαμελής Ορχήστρα Πνευστών Brass Μπάντα, του Ωδείου Κοντσέρτο, δίνοντας μια διαφορετική νότα με ήχους γιορτινούς.

Η φωταγώγηση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα από τη Δήμαρχο Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, η οποία ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που συμμετείχαν για την εθελοντική προσφορά τους, αλλά και θέλησε να περάσει το μήνυμα αγάπης και προσφοράς των γιορτινών ημερών.

Αμέσως μετά τη φωταγώγηση ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα στην πλατεία του Δήμου Φαιστού με κρητική και έντεχνη μουσική. Έντεχνα τραγούδια της σύγχρονης μουσικής σκηνής παρουσίασαν οι Μύρος Σαριδάκης και Μάριος Χαμαλάκης, ενώ κρητική μουσική έπαιξε το συγκρότημα του Αλέξανδρου Καλεμάκη με το Μανώλη Ματαλιωτάκη στο λαούτο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, Άγιος Βασίλης μοίραζε καραμέλες και γλυκίσματα στα παιδιά, ενώ δέχονταν τις ευχές και τις επιθυμίες τους για δώρα. Μπουφές δημιουργήθηκε παράλληλα με γλυκίσματα και αναψυκτικά, τα οποία προσέφεραν επιχειρήσεις του Δήμου εθελοντικά. Ταυτόχρονα εγκαινιάστηκε και η «Φάτνη Προσφοράς» του Δήμου Φαιστού, όπου οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα ή αντικείμενα που επιθυμούν με σκοπό να διανεμηθούν σε ιδρύματα και ανθρώπους που έχουν ανάγκη στο Δήμο.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που τόσοι άνθρωποι του Δήμου μας, ενεργοποιούνται εθελοντικά προκειμένου να παρουσιάσουμε πραγματικά πολύ όμορφες εκδηλώσεις, αλλά και να προσφέρουμε στο συνάνθρωπο» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της η Δήμαρχος Φαιστού για να προσθέσει:

«Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους πρόσφεραν σ’ αυτήν την εκδήλωση κι ευχόμαστε χρόνια πολλά με υγεία. Στις δύσκολες αυτές ημέρες δεν ξεχνάμε τον συνάνθρωπο μας κι ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό».

Μεγάλη Ανταπόκριση

Ένα τεράστιο «ευχαριστώ» οφείλει ο Δήμος Φαιστού και η Δήμαρχος προσωπικά σε όλους όσοι συνέβαλαν εθελοντικά για την άριστη διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Ο Δήμος Φαιστού ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες θερμά, καθώς και κάθε έναν που με οποιοδήποτε τρόπο συνέβαλε και στήριξε την άρτια διεξαγωγή των εκδηλώσεων.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook