Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, σχετικά με την παράταση της προθεσμίας για τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του, πολλοί συμπολίτες μας, παρά την πρόθεση τους να τακτοποιήσουν τα αυθαίρετα κτίσματα που κατέχουν, αδυνατούν να καλύψουν τη συγκεκριμένη περίοδο αυτή τη δαπάνη.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία αλλά και οι αυξημένες υποχρεώσεις που έχουν θεσπιστεί το τελευταίο διάστημα, είναι δύσκολο να καλυφθούν από τα αναμενόμενα εισοδήματα πολλών πολιτών αυτή την περίοδο. Μάλιστα, επειδή η πρόθεση για τακτοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων πολλών ενδιαφερομένων είναι ειλικρινής, αλλά δεν μπορεί να εκδηλωθεί αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο, είναι αναγκαίο να δοθεί παράταση του χρόνου τακτοποίησης.

Έτσι, ο κ.Στρατάκης καταλήγει ερωτώντας τους αρμόδιους Υπουργούς αν προτίθενται να δώσουν τουλάχιστον 6 μήνες παράταση στο χρόνο τακτοποίησης των αυθαιρέτων ώστε να μπορέσουν όσο γίνεται περισσότεροι πολίτες να καλύψουν αυτή τους την υποχρέωση.