«Ειδικός» στα όπλα φαίνεται ότι ήταν ο Νορντίν Αμρανί, ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για οπλοκατοχή και καλλιέργεια κάναβης. Ο μαροκινής καταγωγής δολοφόνος που σκόρπισε τον τρόμο στην Λιέγη, φέρεται να ήταν οργισμένος με την δικαιοσύνη.

Ως παθιασμένος με τα όπλα περιγράφεται ο- γεννημένος στις 15 Νοεμβρίου 1978- Νορντίν Αμρανί, ο οποίος είχε στο σπίτι του ένα πραγματικό οπλοστάσιο, αποτελούμενο από 10 όπλα και 9500 τμήματα όπλων. Μάλιστα σύμφωνα με ορισμένα βελγικά μέσα γνώριζε να τα επισκευάζει αλλά και να κατασκευάζει μόνος του σιγαστήρες.

Στον μαροκινής καταγωγής Αμρανί, ο οποίος από τα νιάτα του είχε συχνά πάρε-δώσε με τον νόμο, είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 58 μηνών για το οπλοστάσιο και για την καλλιέργεια 2800 δενδρυλλίων κάνναβης. Το 2010 αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι είχε τις απαιτούμενες άδειες για οπλοκατοχή. Η απόφαση για την απελευθέρωσή του βασίστηκε όπως αναφέρει η Le Soir, σε ασάφειες που προέκυψαν μετά την μεταρρύθμιση του νόμου περί οπλοκατοχής το 2006.

Ωστόσο, επειδή ο Αμρανί είχε καταδικαστεί για την καλλιέργεια κάνναβης, δεν του επετράπη να πάρει πίσω τα όπλα για την προέλευση και τον προορισμό των οποίων είχε αρνηθεί να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος του σε βελγική εφημερίδα, ο δράστης είχε ραντεβού στις 13.30 την Τρίτη το μεσημέρι σε αστυνομικό τμήμα για να δώσει κατάθεση σε σχέση με ένα περιστατικό σε κάποιο πάρτι τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά φοβόταν ότι επρόκειτο για παγίδα και ότι ο στόχος ήταν να τον στείλουν ξανά στην φυλακή. Ο 33χρονος δεν έτρεφε άλλωστε τα καλύτερα αισθήματα για τους δικαστές, αφού πίστευε ότι τον είχαν «αδίκως καταδικάσει για διάφορα συμβάντα», όπως σημειώνει ο συνήγορός του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook