Επισήμως χωρισμένο είναι πλέον το ζεύγος των γκέι πιγκουίνων του Τορόντο εφόσον, σύμφωνα με ανακοίνωση του ζωολογικού κήπου που τους φιλοξενεί, ο ένας από αυτούς βρήκε θηλυκή σύντροφο. Ο χωρισμός του Μπάντι από τον Πέδρο όμως ήταν αναγκαστικός καθώς οι υπεύθυνοι του κήπου αποφάσισαν ότι οι δυο αφρικανικοί πιγκουίνοι έπρεπε να ζευγαρώσουν με θηλυκούς επειδή είναι είδος που απειλείται με εξαφάνιση.

Ο Μπάντι έχει πλέον ζευγαρώσει ενώ ο Πέδρο ακόμη περιμένει, αν και αυτό δεν οφείλεται σε δική του ανικανότητα. Οι δυο τους μοιράζονταν την ίδια φωλιά επί περίπου ένα χρόνο. Τα βίντεο με πρωταγωνιστές τους δυο πιγκουίνους είναι εξαιρετικά δημοφιλή στο Διαδίκτυο.

Ο Τομ Μέισον, υπεύθυνος για πουλιά και ασπόνδυλα στον ζωολογικό κήπο του Τορόντο, δήλωσε ότι πριν περάσουν τρεις μέρες από τον χωρισμό, ο Μπάντι ζευγάρωσε επιτυχώς με την θηλυκή Φαράι. Ο Πέδρο κυνηγάει μια άλλη θηλυκή, την Θαντιούι, η οποία μέχρι στιγμής δεν δείχνει και μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Μέισον πρόσθεσε ότι η σχέση των δυο πιγκουίνων ήταν κοινωνική και όχι σεξουαλική και ότι το πιθανότερο ήταν πως αμφότεροι θα κατέληγαν να ζευγαρώσουν με θηλυκές.

Ο Μπάντι είναι 21 ετών και είχε μια θηλυκή σύντροφο επί μια δεκαετία με την οποία απέκτησε παιδιά. Ο Πέδρο είναι μόνο 10 ετών και δεν έχει ακόμη παιδιά.