Σε επείγουσες καταστάσεις, ακόμα και τα δευτερόλεπτα μετράνε. Για την απελευθέρωση των θυμάτων, τα πληρώματα διάσωσης χρειάζονται ακριβείς πληροφορίες και γρήγορα. Η online πηγή δεδομένων της Opel δίνει λύση στο πρόβλημα.

Πού βρίσκονται οι ενεργοποιητές των αερόσακων, οι ενισχύσεις του αμαξώματος και οι σωλήνες καυσίμου; Πού είναι το ρεζερβουάρ ή η μπαταρία; Ποιο είναι το καλύτερο σημείο για να κοπεί με το αλυσοπρίονο; Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσφέρουν αυτές τις πληροφορίες στις ομάδες διάσωσης εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο η πρόσβαση στα δεδομένα ήταν συνήθως μία αργή διαδικασία. Τα πληρώματα έπρεπε συχνά να ψάχνουν σε εκατοντάδες σελίδες ενός ντοσιέ ή να αναζητούν τις πληροφορίες στο ντουλαπάκι του συνοδηγού.

Άμεση εφαρμογή
Ξεκινώντας άμεσα, η Opel αναρτά δεδομένα για περίπου 60 μοντέλα από το 1991 σε μια πύλη κινητής τηλεφωνίας που μπορεί να χρησιμοποιείται από οποιοδήποτε smartphone με πρόσβαση στο Internet. Αυτή η δωρεάν υπηρεσία διατίθεται σε 10 Ευρωπαϊκές γλώσσες και επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες. Σύντομα θα προσφέρεται και στην Τουρκική γλώσσα.

Και στο internet
Η πύλη θα χρησιμοποιείται πρωτίστως από την πυροσβεστική υπηρεσία και τις ομάδες άμεσης δράσης. Μέσω του www.opel-rescuecard.com θα επιλέγεται η κατάλληλη γλώσσα και θα γίνεται αναζήτηση για οποιοδήποτε μοντέλο Opel. Με την ανάρτηση των χρήσιμων αυτών στοιχείων στο Internet, οι ομάδες διάσωσης θα έχουν στη διάθεσή τους τις τελευταίες και πιο ενημερωμένες πληροφορίες. Χάρη στην ενσωματωμένη λειτουργία αναβάθμισης της σελίδας, η πύλη προσαρμόζεται αυτόματα σε οποιοδήποτε στάνταρ μοντέλο smartphone. Μέσω του ζουμ τα μεμονωμένα εξαρτήματα και τα τμήματα του αμαξώματος προβάλλονται καθαρά σε μία μικρή οθόνη.

Σε περίπτωση που οι ομάδες διάσωσης δεν χρησιμοποιούν τη λύση του κινητού, μπορούν να κατεβάσουν τις κάρτες διάσωσης (downloading) σαν αρχεία PDF μέσω Internet.

(autotriti)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook