Στο χαμηλότερη σημείο τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες υποχώρησαν οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών την Τετάρτη, εξαιτίας των φόβων και για πιθανή υποβάθμιση της Γαλλίας. Συνεδρίαση στο κόκκινο και στη Νέα Υόρκη, με τον Dow Jones να κλείνει με πτώση 1,1%.

Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος έπεσε άτω από το 1,30 δολ., υποχωρώντας λίγο πριν το κλείσιμο στη Γουόλ Στριτ στο 1,2983.

Στην Ευρώπη, η αναζωπύρωση των σεναρίων για επικείμενη υποβάθμιση της Γαλλίας, οι επιπτώσεις των οποίων διογκώθηκαν λόγω του σχετικά χαμηλού όγκου συναλλαγών, κράτησαν στο κόκκινο τους δείκτες.

Το κλίμα δεν βοήθησε oύτε το υψηλό επιτόκιο της ιταλικής δημοπρασίας ούτε οι εκτιμήσεις για υψηλές ζημίες της γαλλικής Credit Agricole, που πίεσαν τις τραπεζικές μετοχές.

Στη Γουόλ Στριτ, το πτωτικό κλίμα των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων συνεχίστηκε μετά τις συνεδριάσεις στην Ευρώπη.

Στο κόκκινο και στη δυτική όχθη του Ατλαντικού οι μετοχές των περισσότερων χρηματοπιστωτικών, όπως των Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX κατέγραψε υποχώρηση 1,72% ενώ στο Παρίσι ο CAC σημείωσε πτώση 3,3%. Στο Λονδίνο, ο FΤSE100 υποχώρησε κατά 2,25%.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 1,1% στις 11.823,48 μονάδες ενώ ο S&P500 υποχώρησε κατά 1,13%. Ο Nasdaq υποχώρησε κατά 1,55%.