Το τέλος του πολέμου στο Ιράκ σήμανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος υποδέχτηκε σε μία πανηγυρική ατμόσφαιρα τους αμερικανούς στρατιώτες στο στρατόπεδο Φορτ Μπραγκ στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο κ Ομπάμα σε ομιλία του προς τα στρατεύματα και τις οικογένειές τους μίλησε για «απίστευτο κατόρθωμα». Οι τελευταίοι στρατιώτες των Ηνωμένων Πολιτειών θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το BBC, ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη τους στρατιώτες για την γενναιότητά τους κατά την διάρκεια των εννιά ετών όπου παρέμειναν στο Ιράκ.

«Ως επικεφαλής διοικητής σας και εκ μέρους ενός έθνους με ευγνωμοσύνη, είμαι περήφανος να σας πω επιτέλους: Καλώς ήλθατε στο σπίτι σας!», ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα, την στιγμή που χιλιάδες στρατιώτες χειροκροτούσαν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο πως όλα τα αμερικανικά στρατεύματα θα επέστρεφαν από το Ιράν στο τέλος του 2011, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν επανειλημμένα εκφράσει τις ανησυχίες τους για το εάν είναι σωστή η κίνηση αυτή, καθώς δεν έχουν βεβαιωθεί πως θα υπάρξει σταθερότητα στην χώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook