Ομάδα Αλγερινών και Μαροκινών διαρρηκτών έπεσε στα δίχτυα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων χθες το βράδυ.  

Η \”συνεργαζόμενη\” ομάδα δεν άφηνε σπίτι για σπίτι και αυτοκίνητο για αυτοκίνητο καθώς είχε αναπτύξει πλούσια δράση το τελευταίο διάστημα.

Στην κατοχή των δραστών έχουν βρεθεί  φωτογραφικές μηχανές, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,  αποκωδικοποιητές, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου και πλήθος άλλων αντικειμένων τα οποία είχαν αφαιρέσει Αλγερινομαροκινοί \”ποντικοί\” από τα σπίτια και τα αυτοκίνητα στα οποία \”τρύπωναν\”.

Όσοι Χανιώτες έχουν πέσει θύματα διάρρηξης, μπορούν να μεταβούν πρωινές ώρες στο Αστυνομικό μέγαρο Χανίων και στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων για να αναγνωρίσουν ενδεχομένως, αντικείμενα τα οποία τους έχουν αφαιρεθεί  είτε από το σπίτι είτε από το αυτοκίνητο τους.

Σπάνε βιτρίνες καταστημάτων

Να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί – κατα \”παράδοση\” λόγω και των εορτών – τα κρούσματα κλοπών και μάλιστα απο καταστήματα της πόλης των Χανίων.

Ειδικά την τελευταία εβδομάδα άγνωστοι προς το παρόν δράστες έχουν \”χτυπήσει\” τρία καταστήματα στο κέντρο της πόλης των Χανίων σπάζοντας το τζάμι της πόρτας εισόδου, ή σπάζοντας την βιτρίνα.

Η πρώτη κλοπή με αυτόν τον τρόπο έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε κατάστημα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Οι δράστες έσπασαν με πέτρα την τζαμένια πόρτα ασφαλείας, μπήκαν μέσα και έκλεψαν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές αφού έκοψαν με εργαλείο την αλυσσίδα με την οποία ήταν δεμένοι !!!

Η όλη επιχείρηση διήρκεσε ελάχιστα λεπτά, καθώς μέχρι να πάνε στο κατάστημα περίοικοι που άκουσαν τον θόρυνο απο το σπάσιμο της πόρτας, οι δράστες είχαν εξαφανιστεί μαζί με τα κλοπιμαία.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβει τα ξημερώματα της Τετάρτης σε κατάστημα με ηλεκτρικά είδη. Και σε αυτή την περίπτωση ο δράστης  έσπασε την βιτρίνα με τσιμεντόλιθο και αρπάζοντας φορητούς υπολογιστές εξαφανίστηκε.

Το τρίτο περιστατικό συνέβει τα ξημερώματα της Πέμπτης σε κατάστημα με αθλητικά είδη. Και εκεί ο ή οι δράστες έσπασαν με πέτρα την βιτρίνα και άρπαξαν όσα παπούτσια μπορούσαν πριν τραπούν σε φυγή.

Να σημειωθεί πως και στις τρείς περιπτώσεις ήχησαν οι συναγερμοί αλλά οι δράστες το μόνο που ήθελαν ήταν να προλάβουν να αρπάξουν ότι έφθανε το χέρι τους απο τις σπασμένες βιτρίνες.

Πάντως οι διωκτικές αρχές να βρίσκονται \”επι ποδός\”, καθώς είναι γνωστό πως η σύλληψη έστω και ενός, λειτουργεί αποτρεπτικά για την δράση των υπολοίπων.

Flashnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook