Οι ιδιώτες δανειστές της Ελλάδας προσέλαβαν τα νομικά γραφεία  Allen & Overy και White & Chase, αλλά και την Blackstone  ως συμβούλους στη  διαπραγμάτευση για την περικοπή του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με πηγές του Reuters με γνώση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωποι της τρόικας θα συναντηθούν με τους δανειστές την Παρασκευή στο  Παρίσι, με τους ομολογιούχους να πιέζουν για λύση το γρηγορότερο δυνατόν. Στόχος είναι  να καταλήξουν σε συμφωνία στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, είπε μία πηγή. Εάν αυτό  δεν καταστεί δυνατόν, τότε η λύση θα βρεθεί το νωρίτερα στα τέλη Ιανουαρίου. Στον τελευταίο γύρο συνομιλιών στην Αθήνα σημειώθηκε πρόοδος σε ό,τι αφορά τη  δομή της συμφωνίας, αλλά δεν συζητήθηκαν ακόμη νούμερα, συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση εξελίσσονται ομαλά, αλλά δεν ισχύει και το ίδιο  με την τρόικα, η οποία εμφανίζεται σκληρή στο ζήτημα των εγγυήσεων που θα καλύπτουν  τα νέα ομόλογα που πρόκειται να εκδοθούν. Υπάρχει ακόμα πίεση προκειμένου τα  ομόλογα αυτά να διέπονται από το βρετανικό δίκαιο.

Η Βlackstone αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση ότι επελέγη ως σύμβουλος των  δανειστών.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook