Ένας 29χρονος Ηρακλειώτης ο οποίος είχε σπείρει τον φόβο και τον τρόμο στο Ηράκλειο καθώς λήστευε πεζούς με την απειλή ενός μαχαιριού, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών αρχών.

Η τελευταία ληστεία του 29χρονου έγινε χθες, μέρα-μεσημέρι, όταν σταμάτησε έναν 28χρονο και με την απειλή χρήσης μαχαιριού, το οποίο επικαλέστηκε ότι είχε, τον εξανάγκασε να του δώσει 20 ευρώ.
Όμως την τελευταία στιγμή ο 28χρονος πήρε πίσω το χαρτονόμισμα και έφυγε τρέχοντας.

Αμέσως κατήγγειλε την ληστεία στην αστυνομία και μοτοσυκλετιστές της ΕΛ.ΑΣ. μετέβησαν στο σημείο, εντόπισαν τον 29χρονο, τον οποίο προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, όπου ο 28χρονος παθόντας τον αναγνώρισε.

Στο πλαίσιο ενεργηθείσας έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, σε ομοειδείς υποθέσεις, οι οποίες είχαν αναφερθεί τηλεφωνικά στο Κέντρο Επικοινωνιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, τον τελευταίο μήνα και είχαν τεθεί υπόψη των εποχούμενων περιπολιών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, χωρίς να καταγγελθούν προανακριτικά, προέκυψε ότι ο 29χρονος, τέλεσε με ίδιο τόπο δράσης, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, περισσότερες ομοειδείς αξιόποινες πράξεις και ειδικότερα :

• Την 01-11-2011, υπό την απειλή χρήσης μαχαιριού τύπου σουγιά τον οποίο έφερε, αφαίρεσε από τον 26χρονο παθόντα, το χρηματικό ποσό των είκοσι (20) ευρώ.

• Την 10-12-2011, υπό την απειλή χρήσης μαχαιριού το οποίο επικαλέστηκε ότι έφερε, εξανάγκασε 29χρονο παθόντα στην παράδοση χρηματικού ποσού των τριάντα (30) ευρώ.

• Την 08-12-2011, εξανάγκασε 26χρονο παθόντα στην παράδοση χρηματικού ποσού των πενήντα (50) ευρώ.

• Την 08-12-2011, υπό την απειλή χρήσης μαχαιριού το οποίο επικαλέστηκε ότι έφερε, εξανάγκασε 34χρονο παθόντα στην παράδοση χρηματικού ποσού των είκοσι (20) ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook