Τέσσερις Ηρακλειώτες 34,36,37 και 38 ετών κατηγορούνται για τις ζωοκτονίες που συνέβησαν πρόσφατα σε Δήμους του Ηρακλείου καθώς επίσης και για ζωοκλοπές.

Και οι τέσσερις φέρονται ως οι δράστες της σφαγής των 95 αιγοπροβάτων που έγινε στις 11-12/12 στον Αχεντριά του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων , της σφαγής 35 προβάτων που έγινε στις 12-13/12 στα Καστελλιανά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος αλλά και της ζωοκλοπής που έγινε την 1η Νοεμβρίου στο Τσιφούτ Καστέλλι του Δήμου Γόρτυνας.

Η σύλληψή τους έγινε μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση ενώ αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου και την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς και Ηρακλείου, καθώς και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.), ενέργησαν καταμετρήσεις στα ποιμνιοστάσια των συλληφθέντων, από τις οποίες προέκυψε ότι:

• Κατά την καταμέτρηση στο ποιμνιοστάσιο του 34χρονου, διαπιστώθηκε να έχει στην κατοχή του είκοσι επτά (27) πρόβατα περισσότερα από τα αναγραφόμενα στην κτηνοτροφική δήλωση του έτους 2011.

• Κατά την καταμέτρηση στο ποιμνιοστάσιο του 38χρονου, διαπιστώθηκε να έχει στην κατοχή του σαράντα τέσσερα (44) πρόβατα λιγότερα από τα αναγραφόμενα στην κτηνοτροφική δήλωση του έτους 2011.

• Κατά την καταμέτρηση στο ποιμνιοστάσιο του 36χρονου, διαπιστώθηκε να έχει στην κατοχή του πέντε (5) πρόβατα περισσότερα από τα αναγραφόμενα στην κτηνοτροφική δήλωση του έτους 2011.

• Κατά την καταμέτρηση στο ποιμνιοστάσιο 37χρονου δράστη διαπιστώθηκε να έχει στην κατοχή του τριάντα πέντε (35) λιγότερα πρόβατα από τα αναγραφόμενα στην κτηνοτροφική δήλωση του έτους 2011.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook