Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου οι Περιφερειακοί Αγώνες Ξιφασκίας Κρήτη; Για το 2011. Οι αγώνες ήταν ενταγμένοι στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και διοργανώνονται με ευθύνη των Περιφερειακών Σωματείων σε όλη την Ελλάδα. Τους Αγώνες διοργάνωσε αυτή τη φορά στην Κρήτη η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς «Καπετάν Μιχάλης Κόρακας» και συμμετείχαν αθλητές και από τα τέσσερα Σωματεία που ασχολούνται με την Ξιφασκία στην Κρήτη: Την Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίιας Χανίων, τη Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου, τη νεοσύστατη Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Ηρακλείου «Θησέας» και το διοργανώνοντα Σύλλογο. Οι αγώνες έγιναν στο ειδικά διαμορφωμένο κλειστό Γυμναστήριο των Μοιρών. Ξεκίνησαν στις 10:30 το πρωί με τους προκριματικούς ενώ η τελευταία απονομή έγινε στις 6:30 το βράδυ.

Οι περιφερειακοί αγώνες Ξιφασκίας αφορούν σε αθλητές 8 – 13 ετών, κατηγορίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων δηλαδή, και δίνουν την ευκαιρία στους μικρότερης ηλικίας Ξιφομάχους να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να πάρουν γεύση επισήμων αγώνων χωρίς να χρειάζεται να απόμακρυνθούν ιδιαίτερα από την έδρα τους. Αποτελούν ταυτόχρονα μια πολύ καλή αφορμή για αγωνιστική προετοιμασία ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων = Παγκορασίδων που θα γίνει τον Ιανουάριο του 2012 στην Αθήνα. Την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Προέδρων – Κριτών Οπλομαχίας κος Δημλητρης Χαρζησαράντος.

Έγιναν αγώνες Ξίφους Ασκήσεως Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α΄(8 – 10 ετών) και Β΄ (11 – 13 ετών) και Ξίφους Μονομαχίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων 10 – 13 ετών.
Συμμετείχαν σχεδόν σαράντα Ξιφομάχοι. Το κλίμα,ο ενθουσιασμός και η συγκίνηση Αθλητών αλλα των θεατών ήταν εκπληκτικό, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα στις αναμετρήσεις της μικρής κατηγορίας.

Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων συμμετείχε με δώδεκα Ξιφομάχους που συνοδευόταν απο Τους Προπονητές τους κκ Αριστείδη Ματσατσίνη και Μιχάλη Κωνσταντινόπουλο, γονείς, φίλους και μέλη του Δ.Σ. σε μια αποστολή περίπου πενήντα ατόμων.

Αναλυτικότερα συμμετείχαν:

Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων Α΄

1. Τζεράκης Γεώργιος
2. Λάππας Φίλιππος

Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων Α¨

1. Τσεπέτη Μαρία

Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων Β΄

1. Τσιτσιρίδης Ιωάννης
2. Γαβριηλίδης Σάββας

Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων Β¨

1. Μαρκαντωνάκη Μαρία
2. Παπαδουλάκη Αικατερίνη
3. Σημαντηράκη Βασιλική
4. Μανουδάκη Χρυσηίδα
5. Μπομπολάκη Αικατερίνη

Ξίφος Μονομαχίας Παμπαίδων

1. Λουράκης Στυλιανός

Ξίφος Μονομαχίας Παγκορασίδων Β΄

1. Ελληνιτάκη Ειρήνη

Η συγκομιδή μεταλλίων και κυπέλλων ήταν εξαιρετικά ικανοποιητική καθώς η ΑΛΞΧ ήρθε πρώτη με δύο Χρυσά, τέσσερα Ασημένια και δύο Χάλκινα. Με κύπελλο και χρυσό μετάλλιο έφυγαν οι Μαρία Μαρκαντωνάκη στο Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων Β΄, και ο Γιάννης Τσιτσιρίδης στο Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων Β΄. Ασημένια μετάλλια πήραν η Κατερίνα Παπαδουλάκη στο Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων Β΄,Η Μαρία Τσεπέτη στο Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων Α΄, ο Σάββας Γαβριηλίδης στο Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων Β΄, και η Ειρήνη Ελληνιτάκη στο Ξίφος Μονομαχίας Παγκορασίδων. Χάλκινα μετάλλια πήρε η Κατερίνα Μπομπολάκη στο Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων Β΄ και ο Φίλιππος Λάππας στο Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων Α΄ . Όλοι οι Ξιφομάχοι μας έδειξαν φοβερή αγωνιστικότητα και πολλοί πήραν το βάπτισμα του πυρός συμμετέχοντας σε επίσημους αγώνες για πρώτη φορά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων Α΄

1. Παπαδάκης ΓΕΗ
2. Μιτάκης ΓΕΗ
3. Λάππας Φίλιππος ΑΛΞΧ, Μακράκης ΑΛΜ

Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων Α¨

1. Πεδιαδιτάκη ΑΛΜ
2. Τσεπέτη Μαρία ΑΛΞΧ
3. Πατσιανωτάκη ΑΛΜ, Τζανάκη ΑΛΞΗ

Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων Β΄

1. Τσιτσιρίδης Ιωάννης ΑΛΞΧ
2. Γαβριηλίδης Σάββας ΑΛΞΧ
3. Καρατράκης ΓΕΗ, Μπινικάκης ΑΛΞΗ

Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων Β¨

1. Μαρκαντωνάκη Μαρία ΑΛΞΧ
2. Παπαδουλάκη Αικατερίνη ΑΛΞΧ
3. Μπομπολάκη Αικατερίνη ΑΛΞΧ, Μούργκα ΑΛΜ

Ξίφος Μονομαχίας Παμπαίδων

1. Κοκκιάδης ΓΕΗ
2. Βαρδάκης ΓΕΗ
3. Τσακιράκης ΑΛΜ, Βρανάς ΑΛΞΗ

Ξίφος Μονομαχίας Παγκορασίδων

1. Τσακιράκη ΑΛΜ
2. Ελληνιτάκη Ειρήνη ΑΛΞΧ
3. Λέκκα ΓΕΗ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΞΙΦΟΥΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΕΦΗΒΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Με την ευκαιρία των Περιφερειακών Αγώνων Κρήτης διοργανώθηκε παράλληλα Αναπτυξιακή Ημερίδα Ξίφους Μονομαχίας Εφήβων – Νεανίδων μεταξύ των Ξιφομάχων της Α.Λ.Ξ.Χανών και της Α.Λ.Μεσσαράς. Σκοπός της Ημερίδας η αγωνιστική συνάντηση και προετοιμασία των Εφήβων και Νεανίδων του Ξίφους Μονομαχίας των δύο Συλλόγων ενόψει της αγωνιστικής περιόδου του 2012 και κυρίως ενόψει το Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων το Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς αναδείχτηκε δεύτερη στο ομαδικό του Ξίφους Μονομαχίας Εφήβων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2011 και η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων τρίτη ενώ την πρώτη θέση είχε πάρει η ομάδα του Όμιλού Ξιφασκίας Φλώρινας.Στην ημερίδα συμμετείχαν συνολικά δώδεκα αγόρια και τέσσερα κορίτσια. Οι Ξιφομάχοι των δύο πρωτοπόρψν συλλόγων της Κρήτης δεν χανουν ευκαιρία για αγωνιστικές συναντήσεις αυτού του είδους για βελτίωση της αγωνιστικότητάς τους αλλά και την ανάπτυξη του πνεύματος ευγενούς άμιλλας, συνεργασίας και ευ αγωνίζεσθαι.

Συμμετείχαν οι:

Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων

1. Χατζηδάκης Ιωάννης
2. Στιούκης Ματθαίος
3. Στιούκης Ιωάννης
4. Χατζηδάκης Αναστάσιος
5. Δρανδάκης Μάρκος
6. Ανδρεάκης Χαράλαμπος
7. Στιεπάνοβιτς Τόμισλαβ
8. Βιδαλάκης Γεώργιος

Ξίφος Μονομαχίας Νεανίδων

1. Κοκολάκη Σοφία
2. Καραμπινάκη Μυρτώ
3. Στιεπάνοβιτς Θεοδώρα
4. Μανουδάκη Νεφέλη

Στα αγόρια πρώτος με Χρυσό μετάλλιο και κύπελλο, που αθλοθέτησε η Α.Λ.Μεσσαράς ήρθε ο Τόμισλαβ Στιεπάνοβιτς της Α.Λ.Ξ.Χανίων με δεύτερο τον Χαράλαμπο Ανδρεάκη της Α.Λ.Ξ.Χανίων και τρίτους τους Ιωάννη Στιούκη της Α.Λ.Ξ.Χανίων και Νίκο Γουρλεμάκη της Α.Λ.Μεσσαράς.

Στα κορίτσια το Χρυσό μετάλλιο και το Κύπελλο πήρε η Θεοδώρα Στιεπάνοβιτς της Α.Λ.Ξ.Χανίων με δεύτερη την Βούρβαχη της Α/Λ/Μεσσαράς και Τρίτη τη Μυρτώ Καραμπινάκη της Α.Λ.Ξ.Χανίων.

Η δυναμική των Ξιφομάχων μας φανερώνει τη συστηματική δουλεια που γίνεται στο Σύλλογο και προοιωνίζει ελπιδοφόρα αποτελέσματα το 2012.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook