Στόχος της Ελλάδας είναι να υπάρξει συμφωνία για το πρόγραμμα ανταλλαγής του ελληνικού χρέους (PSI) μέχρι τα τέλη της χρονιάς ή τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών τον οποίο επικαλείται το Reuters.

Τόνισε επίσης ότι οι συνομιλίες διεξάγονται σε ένα θετικό κλίμα και σημείωσε πως η Ελλάδα είναι αισιόδοξη για την επίτευξη συμφωνίας.

«Το κλίμα είναι πολύ θετικό, είμαστε αισιόδοξοι. Κάθε εβδομάδα που περνά, ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τους ιδιώτες επενδυτές», ανέφερε.

Οι συζητήσεις με τους ιδιώτες επενδυτές για το PSI ίσως επιταχυνθούν, είπε, χωρίς να αποκλείσει την ταχύτερη κατάληξη των διαβουλεύσεων.

Εκπρόσωποι της τρόικας θα συναντηθούν με τους δανειστές την Παρασκευή στο  Παρίσι, με τους ομολογιούχους να πιέζουν για λύση το γρηγορότερο δυνατόν.

Στόχος είναι  να καταλήξουν σε συμφωνία στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, είπε μία πηγή από την πλευρά των ιδιωτών πιστωτών.

Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, τότε η λύση θα βρεθεί το νωρίτερα στα τέλη Ιανουαρίου, προσέθεσε.

Στον τελευταίο γύρο συνομιλιών στην Αθήνα σημειώθηκε πρόοδος σε ό,τι αφορά τη  δομή της συμφωνίας, αλλά δεν συζητήθηκαν ακόμη νούμερα, συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση εξελίσσονται ομαλά, αλλά δεν ισχύει και το ίδιο με την τρόικα, η οποία εμφανίζεται σκληρή στο ζήτημα των εγγυήσεων που θα καλύπτουν  τα νέα ομόλογα που πρόκειται να εκδοθούν. Υπάρχει ακόμα πίεση, από την πλευρά των τραπεζών, τα ομόλογα αυτά να διέπονται από το βρετανικό δίκαιο.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook