Την ανάγκη να επαναλειτουργήσει το συντομότερο η κλινική θώρακος-αγγείων του Νοσοκομείου Χανίων, αναδεικνύει ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης.

 Ο κ. Δαμιανάκης κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο.

Αναλυτικότερα, στην ερώτησή του ο Χανιώτης βουλευτής αναφέρει ότι «εδώ και έξι μήνες παραμένει κλειστή η κλινική θώρακος-αγγείων του Νοσοκομείου Χανίων, με αποτέλεσμα όσοι Χανιώτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα να είναι αναγκασμένοι να απευθύνονται σε ιδιώτες ιατρούς και κέντρα ή στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Στην κλινική υπηρετούσε ένας θωρακοχειρουργός ως διευθυντής, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε, ενώ ταυτόχρονα έληξε η σύμβαση τριών επικουρικών ιατρών με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία της. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τριάμισι χρόνια που λειτούργησε χειρουργήθηκαν ή νοσηλεύθηκαν σε αυτή χιλιάδες ασθενείς».

Και προσθέτει ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με τη μετατροπή της θέσης του διευθυντή της κλινικής σε θέση διευθυντή αγγειοχειρουργικού τμήματος, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου Χανίων.

Ο κ. Δαμιανάκης καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να αναλάβει πρωτοβουλία για την άμεση αντιμετώπιση του θέματος, σημειώνοντας ότι «ιδιαίτερα σήμερα οι ταχύτατοι ρυθμοί με τους οποίους μεταβάλλονται τα δεδομένα επιβάλλουν, περισσότερο από ποτέ, την κατά το δυνατόν άμεση αντίδραση της Πολιτείας προκειμένου να επιλύονται άμεσα και αποτελεσματικά τα όποια ζητήματα προκύπτουν».

 Επίσης, όπως σημειώνει, «σε μια περίοδο που η δυσμενής οικονομική συγκυρία πιέζει ασφυκτικά όλους τους τομείς κοινωνικής πολιτικής, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καταβάλλει σημαντική προσπάθεια στο χώρο της δημόσιας υγείας».

Ειδικότερα, όσον αφορά το νοσοκομείο Χανίων «έχουν ληφθεί πολύ σημαντικές αποφάσεις στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του τεχνολογικού εξοπλισμού, με την αντικατάσταση παλαιών και αγορά νέων μηχανημάτων: έχουν τοποθετηθεί και ήδη λειτουργούν δύο νέοι υπερηχοτομογράφοι, στη γυναικολογική κλινική και στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα, εντάχθηκαν (και έχουν εγκριθεί) στο ΕΣΠΑ ένας αξονικός και ένας μαγνητικός τομογράφος και άλλα μηχανήματα, καθώς και ολόκληρος ο βιοϊατρικός εξοπλισμός της Μονάδας Νεογνών, στο πλαίσιο της διαδικασίας μετατροπής της από Μονάδα Ενδιάμεσης σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook