Συμβολική δενδροφύτευση διοργανώνουν ο Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Χανίων και η ΕΠΑΣ Χανίων, την ερχόμενη Κυριακή 18/12 στις 11 το πρωί στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Όπως τονίστηκε απο τους διοργανωτές στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου  \”είναι τούτες οι μέρες που μια μερίδα ανθρώπων πονάνε πιο πολύ. Είναι εκείνοι που βίωσαν την απώλεια των δικών τους ανθρώπων με τον πιο σκληρό τρόπο. Πήγαν για διασκέδαση, για δουλειά, για βόλτα και δεν γύρισαν. Δεν πρόλαβαν καν να χαιρετίσουν τους δικούς τους. Γιατί η αμέλεια κάποιων ασυνείδητων οδηγών, η υπερβολική αυτοπεποίθηση κάποιων άλλων, η κακή κατάσταση των δρόμων που κυκλοφορούμε, οδήγησε στην απώλεια κάποιων συνανθρώπων μας.

Αυτούς τους ανθρώπους που έφυγαν άδικα από δίπλα μας θέλουμε να τιμήσουμε με την μεθαυριανή μας δράση. Ενώνουμε τις φωνές μας, φωνές συνείδησης προς όλες τις κατευθύνσεις. Όχι άλλο αίμα θυσίας στην μολώχ της ασφάλτου.

Η συμβολική δενδροφύτευση που θα γίνει στους Αγίους Αποστόλους από τον σύλλογο ΠΡΟ.Τ.Α. και την Επαγγελματική Σχολή Χανίων (ΕΠΑΣ) σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων, στέλνει το μήνυμα της αξίας της ζωής, της μνήμης, της συνείδησης. Ας θυμούνται όλοι που κυκλοφορούν στους δρόμους ότι μια ζεστή αγκαλιά τους περιμένει πίσω και ας προσέχουν λίγο περισσότερο.

Ευχόμαστε η πρωτοβουλία μας αυτή να βρει μιμητές. Γιατί η οικολογική μας δράση αυτή έχει άμεση συνέργεια με το δικαίωμα να ζούμε όλοι σε έναν κόσμο καλύτερο, ασφαλέστερο και υγιεινότερο. Ένα κόσμο με σωστές υποδομές από την μεριά της Πολιτείας, με σωστή κυκλοφοριακή συνείδηση από την μεριά των παιδιών, με ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών για ένα καλύτερο αύριο.

Κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον όρο να μην πάθει ατύχημα. Όμως πρώτο μέλημά μας και αγωνία μας είναι η επιστροφή στο σπίτι.

Το θέμα της οδικής ασφάλειας είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας. Σ’ αυτό τον αγώνα πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης σας θέλουμε συμμάχους και συμπαραστάτες.

Εν όψει των Χριστουγέννων και των ξένων τουριστών που θα αφιχθούν στα Χανιά, κάνουμε έκκληση να οδηγούν συνετά. Με κράνος, ζώνη, χωρίς ποτό.

Περαιτέρω ενημερώνουμε ότι δημιουργούμε τράπεζα αίματος για τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων. Θέλουμε να γίνει μόνιμος θεσμός η αιμοδοσία ούτως ώστε το αίμα να διατίθεται στα θύματα της ασφάλτου που την κρίσιμη ώρα είναι πολύ δύσκολο να κινητοποιείται κάποιος γι’ αυτό το θέμα.

Αυτές οι πρωτοβουλίες όπως και άλλες, ελπίζουμε σε βάθος χρόνου να αποτελέσουν την βάση ούτως ώστε να περιοριστεί ο φόρος αίματος στην μολώχ της ασφάλτου.

Εμείς πιστεύουμε στην αξία της ζωής γι’ αυτό λέμε: «Πρώτα η ζωή – μετά η οδήγηση».

Η καμπάνια μας έχει τον τίτλο: «Ένα δέντρο ζωής για κάθε ψυχή που χάθηκε στην άσφαλτο».\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook