Ουρές σχηματίζουν οι υπαξιωματικοί και οι κατώτεροι αξιωματικοί στα εστιατόρια των μονάδων τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ περίπου 14.000 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ), υπαξιωματικοί και αξιωματικοί μέχρι το βαθμό του ανθυπολοχαγού είναι αυτοί που επιλέγουν να σιτίζονται σε καθημερινή βάση εντός στρατοπέδων.

Με πρόχειρους υπολογισμούς κύκλοι του Πενταγώνου εκτιμούν πως το ένα στα τρία επαγγελματικά στελέχη του στρατού ξηράς, προσπαθώντας να εξοικονομήσει χρήματα, επιλέγει πλέον το φαγητό του στρατοπέδου το οποίο μπορεί να μην παρέχεται εντελώς δωρεάν αλλά είναι πολύ φθηνό.

Από χθες Τετάρτη, όσοι υπαξιωματικοί και κατώτεροι αξιωματικοί το επιθυμούν μπορούν να σιτίζονται καταβάλλοντας 2,16 ευρώ για το γεύμα. Την τιμή όρισε το ελεγκτικό συνέδριο, επειδή είναι η προβλεπόμενη ανά γεύμα τιμή από τον κανονισμό τροφοδοσίας των ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από την έγκριση και του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλου, στο πρόγραμμα σύντομα θα ενταχθούν και τα στελέχη του πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook