Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ύστερα από σύσκεψη που είχε την Τετάρτη 14-12-2011 στο Μέγαρο της Π.Ε. Χανίων με το Σύλλογο Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων, έστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη, με την οποία εκθέτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι λόγω της οικονομικής κρίσης και προτείνει άμεσα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής :

«Η Κτηνοτροφία στην Περιφέρεια Χανίων είναι από τους δυναμικότερους κλάδους του πρωτογενούς τομέα και κινδυνεύει με αφανισμό λόγω της οικονομικής κρίσης.

Για την στήριξη των νέων ανθρώπων που ασχολούνται με την κτηνοτροφία απαιτείται η άμεση λήψη μέτρων που θα προστατεύουν & θα ενισχύουν την δραστηριότητά τους.

Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή θα πρέπει να στηρίζονται αυτοί που παράγουν, αποφεύγοντας τις εισαγωγές και τις παράνομες ελληνοποιήσεις.

Άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι :

1. Αναστολή των πλειστηριασμών α΄ κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης.
2. Άμεση καταβολή των επιδοτήσεων και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της παραγωγικότητας.
3. Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και άμεση χορήγηση δανείων από την ΑΤΕ για την αγορά των ζωοτροφών.

Πιστεύοντας στην ευαισθησία σας για το συγκεκριμένο κλάδο πιστεύω ότι θα λάβετε τα απαραίτητα μέτρα.

Συνημμένα σας διαβιβάζω τα αιτήματα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ν. Χανίων όπως κατατέθηκαν στην υπηρεσία μας ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook