Ημερίδα διαβούλευσης για το Α’ Στάδιο της μελέτης: «Ρυθμιστικό Σχέδιο και Πρόγραμμα Προστασίας Περιβάλλοντος Οικιστικού Συγκροτήματος Ηρακλείου», θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 στο Ηράκλειο. Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί στο ΤΕΕ/ΤΑΚ (Γρεβενών & Πρεβελάκη γωνία).

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέλαβε την πρωτοβουλία της δημόσιας διαβούλευσης για την παραπάνω μελέτη σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους: μελετητή, ΥΠΕΚΑ, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, Δήμο Ηρακλείου και άλλους Δήμους της περιοχής μελέτης, Επιμελητήρια, φορείς, υπηρεσίες.

Στις 28 Ιουλίου 2011 παρουσιάστηκε στους φορείς της πόλης το πρώτο στάδιο της μελέτης: «Ρυθμιστικό Σχέδιο και Πρόγραμμα Προστασίας Περιβάλλοντος Οικιστικού Συγκροτήματος Ηρακλείου».

Η Περιφέρεια Κρήτης ανέλαβε την πρωτοβουλία και συντονίζει τη Δημόσια Διαβούλευση για την παραπάνω μελέτη, το «Ρυθμιστικό Σχέδιο Ηρακλείου».

Έχει προηγηθεί διάλογος και έχουν κατατεθεί προτάσεις, απόψεις και θέσεις από φορείς και υπηρεσίες.

Σήμερα η διαδικασία προχωρά σε μια πιο οργανωμένη συζήτηση – διαβούλευση, σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους: μελετητή, ΥΠΕΚΑ, Περιφέρεια, ΑΔ Κρήτης, Δήμο Ηρακλείου και άλλους Δήμους της περιοχής μελέτης, Επιμελητήρια, φορείς, υπηρεσίες.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση πτυχών της μελέτης που δεν έχουν αναδειχτεί ως τώρα. Η επιλογή και σύνθεση του προτεινόμενου σεναρίου πρέπει να αντιστοιχίζεται με τις δυνατότητες, τις προοπτικές και τις επιδιώξεις όλων των εμπλεκομένων φορέων, και να είναι σύμφωνη με την άποψη της κοινωνίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook