Το γεγονός ότι, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζει το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, ο Πλατανιάς επιθυμεί να ολοκληρώσει με νίκη το 2011 τόνισε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο τεχνικός ηγέτης των «ερυθρολεύκων», Τίμος Καβακάς.

Ο νεαρός προπονητής αναφέρθηκε και στον αγώνα Κυπέλλου με την Κέρκυρα, ενώ σε σχετική ερώτηση που του έγινε για τον Βασίλη Σκούρτη, η ερμηνεία της απάντησής του είναι μάλλον πως δεν υπολογίζεται ο νεαρός επιθετικός.

Αναλυτικά η συνέντευξη τύπου:

Ακολουθεί ένα παιχνίδι για την ομάδα σας απέναντι στον Πανσερραϊκό ο οποίος προέρχεται από νίκη επί της Λάρισας. Πώς το αντιμετωπίζετε και ποιος είναι ο στόχος για τον Πλατανιά, αν εξεταστεί και η δυσκολία της αποστολής;

«Την Κυριακή θα παίξουμε ένα παιχνίδι που έχει πολλές δυσκολίες με μία ομάδα, ο στόχος της οποίας είναι ο πρωταθλητισμός. Νομίζω ότι πάει αρκετά καλά. Ο στόχος για μας όπως συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι, είναι να παρουσιάσουμε μία καλή εικόνα. Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να το συνδυάσουμε με νίκη. Πρόκειται για το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος γι’ αυτή τη χρονιά και θέλουμε να το κερδίσουμε. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς αυτό. Τα παιδιά προετοιμάστηκαν όλη την εβδομάδα πάρα πολύ καλά. Δεν έχουμε προβλήματα και αγωνιούμε να έρθει η Κυριακή για να παίξουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι».

Τι γνωρίζετε για τον Πανσερραϊκό;

«Ο Πανσερραϊκός είναι μία ομάδα που διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Είναι μία καλή ομάδα και αλίμονο αν λέγαμε ότι είναι ένα εύκολο παιχνίδι».

Προβλήματα υπάρχουν;

«Όχι, δεν έχουμε προβλήματα για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Νομίζω ότι μέχρι στιγμής που μιλάμε όλα κυλούν ομαλά. Από την αρχή της εβδομάδας προετοιμαζόμαστε πάρα πολύ σκληρά. Είμαστε συγκεντρωμένοι και αυτό που έχω να πω, είναι ότι τίποτα και κανείς δεν μπορεί να μας αποσπάσει ούτε εμένα ούτε την ομάδα από το στόχο που έχουμε θέσει. Είμαστε προσγειωμένοι. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας και ότι είμαστε μια ομάδα που δουλεύει και λειτουργεί ομαδικά και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι μετά και την ήττα της Λάρισας, ο Πλατανιάς είναι η μοναδική ομάδα της Football League που δεν έχει χάσει;

«Έχω ξαναπεί ότι κάθε Κυριακή δίνουμε εξετάσεις. Και αυτή την Κυριακή, το ίδιο θα κάνουμε. Θα δώσουμε εξετάσεις. Είναι ένα άθλημα το ποδόσφαιρο που κάθε Κυριακή κρίνεσαι με το τι παίζεις και όχι με το τι έχεις παίξει την προηγούμενη Κυριακή».

Επειδή ακολουθεί και το παιχνίδι του Κυπέλλου, υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές;

«Θα το δούμε αυτό».

Επιμένετε ότι το Κύπελλο ενδιαφέρει τον Πλατανιά ως στόχο;

«Ασφαλώς και μας ενδιαφέρει. Είναι ένα παιχνίδι-κίνητρο για εμάς. Θα παίξουμε με μία ομάδα Σούπερ Λίγκας. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και αγωνιούμε για την έναρξή του αλλά αυτό που σκεφτόμαστε σε πρώτη φάση είναι το παιχνίδι της Κυριακής για το πρωτάθλημα. Θέλουμε να τελειώσει η χρονιά και να διατηρηθούμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στην 1η θέση και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι με τη θέση που έχουν καταφέρει να πάρουν τα παιδιά με την αξία τους και με την εικόνα που έχουν δείξει. Έχουμε παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο μέχρι στιγμής. Είναι μια προσπάθεια η οποία πρέπει να συνεχιστεί. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι τίποτα δεν μας αποσπά την προσοχή είτε αυτό είναι κριτική είτε δημοσιεύματα είτε μας θεωρούν φαβορί ή όχι. Ο Πλατανιάς έχει στόχο την παραμονή κι αυτό θα επιδιώξει. Θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι αν η ομάδα σωθεί και βγει 10η, 11η ή 12η. Αυτό έχω να πω. Δεν κοιτάζουμε να βγούμε πρωταθλητές. Κοιτάζουμε να σωθούμε».

Υπάρχει κάποιο νεότερο όσον αφορά τα μεταγραφικά θέματα;

«Όχι, δεν έχουμε κάτι νεότερο. Η αλήθεια είναι ότι κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Ψάχνουμε, ρωτάμε. Σε αυτή τη διαδικασία είμαστε αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι μέσα στις ημέρες των εορτών θα έχουμε κάποιες μεταγραφικές εξελίξεις. Έχω πει ότι αν δεν βρούμε κάτι το οποίο θα κάνει τη διαφορά στην ομάδα μας, δεν θ’ αποκτηθεί κανένας ποδοσφαιριστής και θα συνεχίσουμε ως έχουμε».

Ο Σκούρτης υπολογίζεται από την πλευρά σας;

«Έχω ενημερώσει τη διοίκηση και έχω πει αναλυτικά για τους παίκτες που δεν είναι στα πλάνα μου. Περιμένω, η ίδια η διοίκηση να κάνει επίσημες ανακοινώσεις. Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να πω τίποτα. Πρώτα πρέπει να ενημερωθούν οι ποδοσφαιριστές και μετά να ενημερωθείτε εσείς. Αυτή είναι η σωστή σειρά. Οπωσδήποτε θα υπάρξουν κάποιες αποχωρήσεις από την ομάδα. Θα έρθουν 2-3 νέοι ποδοσφαιριστές. Θα δούμε».

Άρα μας λέτε ότι ο Σκούρτης δεν είναι στα πλάνα σας.

«Θα ενημερωθείτε. Εγώ δεν είπα αν είναι ή δεν είναι. Είπα ότι θα ενημερωθείτε κι εσείς. Πρώτα θα ενημερωθούν τα παιδιά και μετά εσείς οι δημοσιογράφοι. Έχω ενημερώσει αναλυτικά τη διοίκηση για τον καθένα. Έχω πει την άποψή μου για το αν μπορεί να βοηθήσει ή όχι, αν θα πρέπει να δοθεί ελεύθερος ή όχι, αν πρέπει να δοθεί δανεικός. Κάποιοι παίκτες πρέπει να πάρουν παιχνίδια γιατί υπάρχουν παιδιά που είναι σε πολύ καλή ηλικία και πρέπει να παίξουν. Ίσως σ’ εμάς να μην τους δοθεί η ευκαιρία που οι ίδιοι θα ήθελαν και δεν θα ‘ναι καλό γι’ αυτούς. Πρέπει να πάνε κάπου να παίξουν. Είναι επιλογή των ποδοσφαιριστών το πού θα πάνε και πού θα είναι ευχαριστημένοι. Σίγουρα θα θέλαμε κι εμείς να πάνε σε κάποιες ομάδες στις οποίες θα δουλέψουν. Δεν θα τα δώσουμε τα παιδιά για να τα δώσουμε. Θα τα δώσουμε για να δουλέψουν και ν’ αποκτήσουν εμπειρίες. Πρέπει να παίξουν επίσημα παιχνίδια και να ξαναγυρίσουν σ’ εμάς πιο δυνατοί».

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook