Αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή απάτη ήλθαν οι υπάλληλοι του Ο.Α.Ε.Δ. και αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, πρώην αστυνομικός, 54 ετών, πλασάροντας πλαστά δικαιολογητικά στoυς Οργανισμούς, κατάφερε από το 2001 να λάβει ως επίδομα πολυτέκνου συνολικά 50.000 ευρώ. Η ασυδοσία του δεν είχε τέλος. Κατέθετε πιστοποιητικά για τα… 19 παιδιά, δίχως να γίνει αντιληπτή η παρανομία του.

Ειδικότερα, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα που κατάρτιζε ο ίδιος, όπως ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, πιστοποιητικά διαφόρων υπηρεσιών, πιστοποιητικά εργοδοτών, πλαστές σφραγίδες κατόρθωνε να λαμβάνει διάφορα επιδόματα από τα Ταμεία του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ.

Επίσης χρησιμοποιώντας τα ίδια πλαστογραφημένα έγγραφα εφοδιάσθηκε με δύο βιβλιάρια του ΙΚΑ (ένα ατομικό και ένα οικογενειακό) καθώς και με ένα ατομικό βιβλιάριο της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας Αθηνών.

Τελικά, χθες το απόγευμα, ο 54χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, έξω από τον Ο.Α.Ε.Δ. Νίκαιας. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του στα Κάτω Πατήσια βρέθηκαν σφραγίδες και φωτογραφίες των… «παιδιών» του.

Για την ιστορία, ο εν λόγω κύριος μέσα σε μία ημέρα είχε λάβει το ποσό των 7.980 ευρώ, για αυτό άλλωστε και παραιτήθηκε το 2001 από το Α.Τ. Ομόνοιας, όπου υπηρετούσε!

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook