Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, απηύθυνε η Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κα. Μαρία Σκραφνάκη, σχετικά με την έξαρση της μικροεγκληματικότητας στον Νομό Ηρακλείου.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει η μικροεγκληματικότητα στον Νομό Ηρακλείου, τόσο στην πόλη του Ηρακλείου, όσο και στην ενδοχώρα του Νομού. Τα κρούσματα κλοπής ή διάρρηξης έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό.

Δυστυχώς, θύματα είναι ακόμα και ηλικιωμένοι άνθρωποι, οι οποίοι διαμένουν μόνοι τους και αδυνατούν να προστατέψουν τον εαυτό και τα υπάρχοντά τους.

Επειδή, τα φαινόμενα ληστειών έχουν αυξηθεί, με τους διαρρήκτες και τους κλέφτες, να μη διστάζουν να κλέψουν ακόμα και μέρα μεσημέρι.

Επειδή η ενίσχυση της αστυνόμευσης και η τακτική παρουσία περιπολικών θεωρείται αυτονόητη για την αποτροπή διαρρήξεων και κλοπών.

Ερωτάται ο κος Υπουργός
1. Ποια μέτρα προτίθεστε να πάρετε για να σταματήσετε τις διαρρήξεις και τις κλοπές στην πόλη αλλά και στην υπόλοιπη περιφέρεια του Νομού Ηρακλείου;
2. Προτίθεστε να ενισχύσετε τα αστυνομικά τμήματα του Νομού Ηρακλείου, με την αύξηση του αριθμού ατόμων και των περιπολικών οχημάτων για να αποτραπούν κλοπές και διαρρήξεις;
3. Προτίθεστε να αναβαθμίσετε τον ρόλο της δημοτικής αστυνομίας και τη συνεργασία της με την ΕΛ.ΑΣ, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook