Τον σεβασμό και την εκτίμησή τους για την Ελλάδα όχι όμως και για τους πολιτικούς που την έφεραν σ’ αυτό το σημείο, εξέφρασαν με κοινή δήλωση τους ο εκδότης και πέντε δημοσιογράφοι του περιοδικού «Focus» που δικάζονται για το πολυσυζητημένο εξώφυλλο με το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία και το πολυσέλιδο άρθρο που το συνόδευε.

Δια της συνηγόρου τους, οι έξι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι είχαν πρόθεση να θίξουν τους Έλληνες στο σύνολό τους, υποστηρίζοντας ότι εκτιμούν και σέβονται τη χώρα μας, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να ασκούν τα καθήκοντά τους ως δημοσιογράφοι κάνοντας κριτική για το σημείο κατάπτωσης που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα οι πολιτικοί της. Στη δήλωση που διάβασε η συνήγορός τους , χαρακτήρισαν την Ελλάδα αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας επισημαίνοντας πως η κατάσταση στη χώρα μας επηρεάζει κάθε Ευρωπαίο.

Όσο για το άρθρο του περιοδικού, ισχυρίστηκαν πως ήταν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας στη χώρα μας. Σε χωριστή δήλωσή του ο δημιουργός του επίδικου εξώφυλλου, υποστήριξε πως επρόκειτο για… σατυρικό πρωτοσέλιδο.

Την άποψη αυτή ωστόσο δεν φάνηκε να συμμερίζεται η δικηγόρος Αικατερίνη Πουλάκη η οποία είναι μία εκ των έξι μηνυτών και έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. Καταθέτοντας στο δικαστήριο τόνισε τόσο το εξώφυλλο όσο και το δημοσίευμα του περιοδικού προσβάλλει του Έλληνες τους οποίους χαρακτηρίζει συλλήβδην απατεώνες που κάνουν άσεμνη χειρονομία σε όλη την Ευρώπη. «Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κατηγορεί όλους τους Έλληνες ότι κινούνται με βάση τη διαφθορά και τη σήψη» τόνισε η μάρτυρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Δεκεμβρίου.


zougla.gr