Μία εξαιρετική σε προδιαγραφές μοτοσικλέτα για track days παρουσίασε ο Pierobon, ένας κατασκευαστής από τους σπεσιαλίστες του είδους με μισό αιώνα αγωνιστικής εμπειρίας.

Ο συγκεκριμένος κατασκευαστής εμπλέκεται στα αγωνιστικά δρώμενα από το 1952 κατασκευάζοντας πλαίσια και περιφερειακά κυρίως για τις μοτοσικλέτες της Ducati με αρκετή επιτυχία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Τελευταία του δημιουργία αποτελεί το λαχταριστό X60R το οποίο χρησιμοποιεί τον αερόψυκτο δικύλινδρο EVO των 1.078 κ.εκ. της Ducati. O τελευταίος στην στάνταρ του μορφή αποδίδει 100 ίππους και 10,5 kgm ροπής στις 7.500 και 5.750 σ.α.λ. αντίστοιχα, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση η εξάτμιση προέρχεται από την Termignoni. Η ιπποδύναμη μπορεί να φαντάζει μικρή αλλά αν τη συνδυάσετε με το ανακοινώσιμο βάρος, άνευ υγρών, των 134 κιλών (!) τότε καταλαβαίνετε πως οι επιδόσεις δεν μπορούν παρά να είναι εκρηκτικές.

\"\"
Ένα ανεστραμμένο πιρούνι της Ohlins και ένα πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ της ίδιας εταιρίας αποτελούν το πακέτο της ανάρτησης.

Το αλουμινένιο πλαίσιο χωροδικτύωμα βάρους 6,36 κιλών, όπως και αρκετά από τα περιφερειακά (υποπλαίσια και κλιπόν) ανήκουν στην Pierobon. Ένα ανεστραμμένο πιρούνι της Ohlins (FG RT 815 53/56 L730) και ένα πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ (DU 235) της ίδιας εταιρίας αποτελούν το πακέτο της ανάρτησης, οι δίσκοι των 305 (δύο εμπρός) και 245 χλστ. προέρχονται από την BRAKING και οι ακτινικά τοποθετημένες τετραπίστονες μονομπλόκ δαγκάνες είναι της Brembo. Το πακέτο συμπληρώνεται από τους πανάλαφρους αλουμινένιους τροχούς της ΟΖ και τα Pirelli Diablo Superbike PRO ελαστικά διαστάσεων 120/70-17 εμπρός και 180/55 ZR 17 πίσω.
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες το φέρινγκ είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα όπως και το φιλτροκούτι, ενώ το χειροποίητο ρεζερβουάρ είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

\"\"
Το αλουμινένιο πλαίσιο χωροδικτύωμα βάρους 6,36 κιλών, όπως και αρκετά από τα περιφερειακά (υποπλαίσια και κλιπόν) ανήκουν στην Pierobon.

Τιμή δεν έχει ανακοινωθεί και για να την αποκτήσουμε μάλλον θα πρέπει να συμπεριλάβουμε την X60R στη λίστα με τις ευχές προς τον Άι Βασίλη. Εμείς το έχουμε κάνει ήδη!

(mototriti)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook